34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialInformații contradictorii privind extrădarea celor opt militari turci din Grecia. Ankara anunță...

Informații contradictorii privind extrădarea celor opt militari turci din Grecia. Ankara anunță că vor fi predați, Atena păstrează tăcerea

O neînțelegere pare să se nască între Grecia și Turcia, din cauza unor soldați care au aterizat cu un elicopter militar în sudul Greciei, la prânz, remarcă BBC News. Ei au cerut azil politic. 

În vreme ce ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu a anunțat, pe Twitter, că cei opt soldați care aterizaseră cu un elicopter în Grecia, cerând azil politic, vor fi extrădați, un jurnalist grec care colaborează la publicația Der Spiegel, care a urmărit cazul, a arătat că cele opt persoane riscă închisoarea în Grecia, iar autoritățile elene nu au comunicat nici un răspuns oficial până la această oră. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Lovitură de stat eșuată, în Turcia: 165 morți, peste 2.800 de militari, arestați. Clericul Gulen, acuzat că ar fi orchestrat puciul. Oficial militar de rang înalt, reținut. Erdogan,întâmpinat cu urale în Istanbul

De asemenea, conform lui Giorgos Christides, avocata lor a declarat că cei opt au familie și copii în Turcia și nu au știut despre lovitura de stat de vineri noaptea. Ei ar face parte din personalul medical. Avocata lor a mai spus că cei opt vor petrece două nopți în închisoarea din Ferres, iar că acuzațiile pe care le vor înfrunta sunt că au pus în pericol relația de prietenie a Greciei cu Turcia și că au pătruns ilegal pe teritoriul elen. 

Pe de altă parte, anterior, agenția Reuters transmitea că Grecia va examina cererile de azil depuse de cele opt persoane care au fugit din Turcia cu un elicopter militar. Turcia a cerut ca grupul să fie trimis înapoi. Cei opt au aterizat la Alexandroupolis și au cerut azil politic.

Pozițiile: 

Mevlut Cavusoglu 

 

Giorgos Christedes

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă