12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAsistenta spaniolă bolnavă de Ebola se simte mai bine

Asistenta spaniolă bolnavă de Ebola se simte mai bine

Infirmiera spaniolă care luptă împotriva febrei hemoragice Ebola într-un spital din Madrid se simte mai bine și vorbește, informează Agerpres.

"Teresa Romero se simte mai bine decât ieri. Starea ei s-a ameliorat în cursul nopții. Este conștientă și vorbește din când în când", a declarat o sursă medicală sub protecția anonimatului. Asistenta de 44 de ani a primit "în cursul serii de ieri o doză din medicamentul experimental Zmapp", a precizat aceeași sursă pentru agenția AFP. 

Administrația spitalului și guvernul spaniol au refuzat să confirme informația. 

În prezent nu există tratament pentru febra hemoragică Ebola dar Zmapp, dezvoltat de o companie californiană, este unul dintre medicamentele experimentale utilizate pentru a combate epidemia.

Infirmiera spaniolă a fost diagnosticată la 6 octombrie cu Ebola, fiind primul caz de contaminare în afara Africii. Ea pare să fi contactat virusul în timp ce acorda îngrijiri medicale unui misionar repatriat în Spania și care a murit la sfârșitul lunii trecute. 

Alte 16 persoane, printre care și soțul ei, sunt internate preventiv în același spital din Madrid, dar niciuna dintre acestea nu prezintă simptome ale maladiei, notează AFP. 
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă