26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialIndia. 24 de morți în timpul evacuării membrilor unei secte care ocupaseră...

India. 24 de morți în timpul evacuării membrilor unei secte care ocupaseră ilegal un parc

24 persoane, printre care o femeie şi doi poliţişti, au murit în timpul evacuării membrilor unei secte care ocupaseră ilegal un parc situat în Mathura, oraş din statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, transmite Agerpres.

Principalul responsabil pentru afaceri interne din statul Uttar Pradesh, Debashish Panda, a declarat pentru Reuters că iniţial poliţia a ripostat cu grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc la focurile de armă trase de manifestanţi, iar ulterior cu muniţie de război după ce doi poliţişti au fost ucişi. 

Alte 47 de persoane, printre care 23 de ofiţeri de poliţie, au fost rănite şi spitalizate. Potrivit presei locale, citate de Kyodo, aproape 400 de persoane au fost arestate până acum de poliţie. 

Evacuarea parcului s-a făcut în urma unei decizii judecătoreşti. Justiţia dăduse undă verde evacuării sutelor de corturi şi de structuri improvizate din lemn, care fuseseră instalate pe o suprafaţă de 100 de hectare ocupate de această sectă de la sfârşitul anului 2014. 

Intervenţia poliţiei, care a avut loc joi seara, a dus la declanşarea unor ciocniri violente între forţele de ordine şi cei aproximativ 3.000 de membri ai sectei denumite Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah, care s-au instalat pe un teren în Mathura, oraş situat la circa 150 de kilometri sud-est de New Delhi. 

Membrii sectei se descriu drept revoluţionari pe reţelele de socializare online şi cer în special abrogarea alegerilor, scăderea preţului benzinei şi schimbarea numelui monedei naţionale indiene după denumirea sectei lor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă