13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIncident aviatic grav pe Aeroportul Otopeni

Incident aviatic grav pe Aeroportul Otopeni

O aeronava Boening 737, apartinand companiei TAROM, s-a lovit duminica, la ora 11,33, de o masina utilitara de tip ARO, pe pista Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, in momentul in care decola spre Sharm el-Sheikh, Egipt, anunta Realitatea TV citand un corespondent al The Money Channel aflat la bordul avionului.

Una dintre rotile avionului s-a rupt si un motor al avionului a luat foc. In jurul orei 11.45, pasagerii erau dusi cu autobusul spre aerogara aeroportului, dupa ce au fost evacuati din avion in regim de urgenta, prin usile de evacuare ale aeronavei.

Masina cu care s-ar fi lovit aeronava a fost distrusa, dar pista nu a fost avariata si poate fi folosita in continuare pentru traficul de pe aeroport. In masina se aflau doi operatori.

 

Autospecialele ISU Ilfov au intervenit imediat.

 

"Accidentul s-a petrecut din cauza unei proaste coordonari intre operatiunile auxiliare de pe aeroport, efectuate de diferite companii, si operatiunile de zbor. Avionul a lovit masina respectiva in timp ce se pregatea sa decoleze, insa niciuna din cele 120 de persoane de la bord nu a patit nimic", a declarat, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache.

Niciunul dintre cei 120 de pasageri aflati la bord nu a fost ranit.

 

Directorul aeroportului Gheorghe Barla a confirmat, intr-o conferinta de presa, ca avionul a lovit o autoutilitara aflata pe pista si ca aeronava este grav avariata. "Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o masina uitata pe pista", a declarat Gheorghe Barla, director general TAROM.

 

"Traficul pe aeroport nu este afectat in acest moment, iar aeronava implicata in incident este grav avariata", a declarat Gheorghe Barla, directorul general al TAROM, intr-o conferinta de presa.

"La bord totul s-a derulat conform procedurilor, din informatiile pe care le am, au fost folosite iesirile de urgenta", a ami spus Barla. "Este un incident aviatic grav. Langa masina aflata pe pista se aflau doi angajati, nimeni nu este ranit.

"Nu este posibil ca masina sa fi fost uitata pe pista, probabil ca a fost o lipsa de coordonare", a completat Barla.

 

"Avionul este avariat, iar pasagerii au fost evacuati in mod profesionist…Pentru cei care vor sa-si continue calatoria, avem pregatita o aeronava si un echipaj disponibil", a mai spus Barla. Insa unii pasageri au spus ca nu s-au activat ambele topogane ale avionului.

 

O ancheta va determina cauzele incidentului.

 

Pasagerii vor fi transbordati intr-un avion charter, care va decola spre Egipt. Procedurile vor fi intarziate deoarece bagajele pasagerilor sunt imprastiate pe camp.

 

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, contactat telefonic de Realitatea TV, a declarat ca asteapta rezultatele anchetei in cateva zile si ca imaginea companiei Tarom nu este periclitata.

 

Pilotul Catalin Popescu a declarat pentru Realitatea TV ca a fost vorba despre un accident, nu incident, si ca numai norocul a facut sa nu se produca o catastrofa. De asemenea, pilotul a afirmat ca avionul nu va mai putea fi folosit in viitor.

 

"Tehnic si profesional, mi-am facut datoria", a declarat pilotul cursei Tarom, Nicolae Ghinescu. duminica.

Pilotul care se afla la mansa avionului ce s-a izbit de o masina de serviciu are o mare experienta de zbor, lucrand in aceasta profesiune, pe avioane de pasageri Boeing, de 22 de ani.

"In procedura de decolare, dupa 400 sau 500 de metri, am intalnit masina-obstacol, pe care nu am mai putut-o evita", a declarat Ghinescu. Pilotul a declarat: "Masina era nesemnalizata, nu avea girofaruri aprinse, si doi oameni au incercat sa mute masina, pentru a degaja pista, insa era prea tarziu".

Zborul-charter Tarom cu numarul 3107, care trebuia sa zboare pe ruta Bucuresti – Sharm el-Sheikh, avea la bord 117 pasageri, dintre care au urcat in urmatorul avion, ce a plecat la orele amiezii, 108. Banii pe sejurul celor noua pasageri care si-au contramandat calatoria vor di returnati, dar Tarom trebuie sa contacteze intai, pentru aceasta, agentia de turism ce a incheiat contractele cu clientii.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă