10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialInchiderea oraselor miniere din Alba, compensata cu un milion de dolari

Inchiderea oraselor miniere din Alba, compensata cu un milion de dolari

Mai mult de un milion de dolari vor fi alocati in judetul Alba pentru implementarea unor proiecte in vederea atenuarii impactului social cauzat de inchiderea minelor din Abrud, Baia de Aries si Zlatna. Cele trei localitati inregistreaza rate foarte ridicate ale somajului ca urmare a disponibilizarilor din minerit.
Mai mult decat atat, exploatarile din Zlatna si Abrud au fost inchise, astfel incat necesitatea alocarii unor sume pentru combaterea problemelor sociale din aceste localitati este mai mult decat necesara. Dintr-un comunicat dat publicitatii de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – Sucursala Alba reiese ca totalul fondurilor ce vor fi alocate celor 21 de proiecte selectate din Alba se ridica la 1,147 milioane de dolari, bani destinati pentru cele trei orase miniere din Apuseni.
Un numar de 11 proiecte privesc mica infrastructura, cinci se refera la activitati generatoare de venit, iar restul de cinci, la serviciile sociale comunitare. La nivelul intregii tari au fost aprobate, in cadrul primei runde de competitie, 94 din cele 229 de proiecte depuse. 23 dintre acestea, de mica infrastructura, au fost amanate pentru o finantare intr-o etapa ulterioara.
Judetele in care vor fi implementate aceste proiecte sunt Maramures Hunedoara, Alba, Arges, Bacau, Suceava, Caras-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova, Salaj, Tulcea si Valcea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă