10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialIncepe sesiunea a II-a de bac

Incepe sesiunea a II-a de bac

Peste 40.000 de absolventi de liceu s-au inscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, care va incepe astazi cu prima proba orala, cea la limba si literatura romana. Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba orala la limba si literatura materna maine. Pe 22 august va avea loc proba orala la limba si literatura moderna, care va fi urmata, pe 23 august, de prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana. Proba scrisa la limba si literatura materna va fi sustinuta de elevii apartinand minoritatilor, pe 24 august. Pe 27 august se va sustine proba obligatorie a profilului, scrisa, denumita si "proba D".
Proba la alegere corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, va avea loc pe 28 august. Pe 29 august va avea loc de proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisa sau practica.

Rezultatele vor fi afisate pe 31 august, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16 si 20.00. Contestatiile vor fi rezolvate pe 1 si 2 septembrie. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie.
Se considera promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare proba orala si care a obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica de examen, avand in final media generala minima 6,00. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta se rotunjeste la 6,00.
Candidatii eliminati de la o proba nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare. Ei nu pot promova examenul de bacalaureat in sesiunea curenta. Absolventii de liceu care au mai sustinut examenul de bacalaureat de inca doua ori si cei de la liceele particulare vor trebui sa plateasca o taxa de 190 de lei. Candidatii vor fi examinati in 117 centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 51 de centre.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă