18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialÎncepe cel mai de succes sport al României

Începe cel mai de succes sport al României

Handbalul feminin, singurul sport românesc care mai sperie în lume, va debuta în noul sezon la finalul acestei săptămâni.

România se mai bate de la egal la egal cu marile forţe sportive ale lumii doar la handbal feminin. Aceasta este singura disciplină de echipă care mai face furori la campionatele europene şi mondiale, iar pregătirea pentru o nouă finală a mondialului din luna decembrie va demara la finalul acestei săptămâni, odată cu prima etapă a noului sezon.

După mai bine de trei luni de vacanţă, Liga Naţională se reîntoarce în săli şi se pare că tot cam aceleaşi echipe se vor bate pentru completarea podiumului şi anul acesta, deoarece locul I pare amanetat din nou de Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ardealul va veni tare din urmă ca şi în sezoanele precedente, iar duelurile dintre dubla vicecampioană consecutivă, “U” Jolidon Cluj şi HC Zalăul vulcanicului Gheorghe Tadici vor reprezenta principalele puncte de atracţie ale noului sezon. Ambele echipe s-au întărit în această vară, iar dacă la zălăuance cel mai important transfer este cel al Valeriei Beşe, la Cluj au venit şapte jucătoare. Printre acestea se numără şi Adriana Holhoş, care a evoluat tocmai la Zalău în ultimele campionate şi a ales Clujul după o ceartă zdravănă prin presă tocmai cu fostul său antrenor. Clara Vădineanu este cea mai răsunătoare achiziţie a “studentelor”, fostă şi ea la Oltchim, astfel că “U” Jolidon şi HC Zalău, principalele forţe ale handbalului ardelenesc, s-au întărit tocmai cu foste “galactice”.

Baia Mare, obiectiv modest

“Echipa noastră este mai puternică decât anul trecut, odată cu aceste transferuri. Vom avea multe contracandidate la ocuparea locului secund, pentru că şi alte formaţii s-au întărit destul de mult. Obiectivul nostru în acest sezon este ocuparea uneia dintre poziţiile 2-5”, a declarat antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu.

Printre adversarele clujencelor nu pare a fi, însă şi noua echipă formată în Baia Mare. HCM Minaur este noul nume al băimărencelor, după ce echipa de handbal feminin a intrat sub tutela noului club de handbal Minaur, din care face parte şi echipa masculină, retrogradată în a doua ligă. Cu un nou antrenor pe banca tehnică, Costică Buceschi, cel care o are sub comandă şi pe soţia sa, Eliza Buceschi, băimărencele şi-au stabilit drept obiectiv ocuparea unei poziţii în primele 10 ale campionatului. De altfel, în etapa programată sâmbătă, HCM Minaur va primi vizita celor de la HC Zalău, într-un alt derby al Transilvaniei, care va avea loc de la ora 11:00.

“U” Jolidon Cluj va juca de la aceeaşi oră la Galaţi, contra Oţelului, în ceea ce pare a fi primul derby al campionatului. Alb-negrele vor întâlni în a doua etapă pe HC Roman, pe teren propriu, înainte de a disputa cele mai importante meciuri ale sezonului, cele din grupa preliminară a Ligii Campionilor, primul şi cel mai important obiectiv al vicecampioanelor. “Obiectivul meu personal este Liga Campionilor. Anul trecut nu am tratat cu seriozitate această competiţie, iar acest lucru ne-a costat, dar acum vrem să forţăm calificarea în grupe, chiar dacă vom întâlni finalista penultimei ediţii, Viborg, dar cred că toate echipele pleacă cu şanse egale”, a mai spus Gheorghe Covaciu.  

Proteste la ultimul turneu

Cu o săptămână înainte de startul sezonului, ultimul turneu de pregătire pentru “U” Jolidon şi HC Zalău, “Cupa Sălajului”, s-a terminat cu un scandal în urma căruia clujencele au părăsit sala la pauza ultimului meci. Atunci, după primele 30 de minute ale partidei cu Cetate Deva, voleibaliştii de la Remat Zalău au intrat pe parchet pentru că aveau programată şedinţa de antrenament, iar acesta a fost lucrul care i-a enervat atât pe clujeni, cât şi pe oficialii deveni. “Lui Covaciu nu-i convenea că voleibaliştii fac streaptease în faţa fetelor sale”, a comentat incidentul antrenorul lui HC Zalău, Gheorghe Tadici.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă