34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Peste JUMĂTATE dintre miniștri au LIPSIT de la ședința...

Incendiul din Colectiv. Peste JUMĂTATE dintre miniștri au LIPSIT de la ședința extraordinară de Guvern, convocată de Ponta. Cine au fost ABSENȚI

La şedinţa extraordinară a Guvernului, condusă de premierul Victor Ponta, au participat doar 9 membri ai Cabinetului, adică mai puțin de jumătate, informează Mediafax.

Au venit la ședință vicepremierul Gabriel Oprea (Interne), Mircea Duşa (Apărare), Nicolae Bănicioiu (Sănătate), Bogdan Aurescu (Externe), Andrei Gerea (Energie), Eugen Teodorovici (Finanţe), Daniel Constantin (Agricultură), Graţiela Gavrilescu (Mediu), Eugen Nicolicea (relaţia cu Parlamentul), precum şi secretarul general al Guvernului, Ioan Moraru.

Au lipsit miniştrii Mihai Tudose (Economie), Robert Cazanciuc (Justiţie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regională), Iulian Matache (Transporturi), Rovana Plumb (Muncă), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Sorin Grindeanu (Societatea Informaţională), Marius Nica (Fonduri Europene), Gabriela Szabo (Tineret şi Sport), Ioan Vulpescu (Cultură), Angel Tâlvăr(românii de pretutindeni) şi Liviu Pop (Dialog Social).

La şedinţa extraordinară de sâmbătă, Guvernul a adoptat hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional în România, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă