27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Mărturie a unei supraviețuitoare: În spatele meu, s-au...

Incendiul din Colectiv. Mărturie a unei supraviețuitoare: În spatele meu, s-au călcat în picioare. După ce am ieșit afară, am auzit o bubuitură înfundată

Una din persoanele participante la concertul din clubul Colectiv a povestit, pe Facebook, despre momentele de groază prin care a trecut cu familia ei, după izbucnirea incendiului. 

Citește și: INCENDIU în clubul Colectiv din București. Bilanțul provizoriu: 27 de morți. Se propun trei zile de DOLIU NAȚIONAL. NOI IMAGINI

Artificiile nu au fost exagerate, păreau relativ inofensive. Problema a fost că buretele cu care erau tapetați stâlpii și tavanul localului este foarte ușor inflamabil. Am văzut cum s-a întâmplat totul, stâlpul cu pricina fiind la 1 metru, chiar în fața mea. Solistul trupei a avut timp doar să facă o scurtă glumă: ” Asta nu era prevăzut în program”. În secunda următoare și-a dat seama că nu e de glumă și a cerut un extinctor, dar era deja prea târziu. În 30 de secunde, fără exagerare, focul s-a întins pe întreg tavanul. Lumea s-a îmbulzit către intrare, s-a reacționat relativ repede, dar ieșirea era prea îngustă și oamenii s-au panicat. În spatele meu s-au călcat în picioare, cățărându-se unii peste alții pentru a reuși să iasă. După ce am ieșit afară, am auzit o bubuitură înfundată și am simțit că mă lovește o rafală de aer fierbinte în spate. Mi-a luat foc părul. Am pus mâna să îl sting și m-am ars. Aerul era fierbinte, irespirabil, fumul gros și negru, nu vedeam absolut nimic. Nu știam încotro merg. Am întins mâna și m-am agățat de geaca cuiva care se afla în fața mea și m-a târât după el. Altfel nu aș mai fi putut merge. Eram paralizată din cauza fierbințelii aerului irespirabil, am tras aer în piept și am simțit că mă arde până în stomac. Repet, eram deja afară. Nu cred că a fost o explozie propriu-zisă. Din ceea ce am văzut ulterior la TV, s-ar fi prăbușit tavanul și asta ar fi putut provoca rafala de foc și fum care m-a prins din urmă. Apoi am văzut lumină și am simțit aer curat. M-am uitat înapoi și am văzut o mare grămadă de oameni prăbușiți unii peste alții în ușă. Cei care ieșiseră încercau să-i tragă, dar cei de jos erau prinși sub greutatea celor de deasupra lor. Cineva striga întruna: „Luați-i mai întâi pe cei de deasupra!”, dar panica era prea mare. Mulți încercau să ajute, dar era haotic.”, a povestit Delia Țugui, pe Facebook. 

Ea își amintește că oamenii țipau, se căutau unii pe alții și și-a dat seama că persoanele aflate în spatele barului ”nu vor mai ieși cu viață”. 

”Prietenii se căutau între ei pe dedesubtul mormanului de oameni prin pipăit, strigându-se pe nume, întrebând: „Tu ești? Unde ești, că nu te văd? Asta e mâna ta?” etc. Era de coșmar. Nu îmi venea să cred că așa ceva e posibil. Mi-am dat seama imediat că cei din partea din spate a barului nu vor mai ieși cu viață de acolo”, a mai scris femeia, pe Facebook. 

27 de oameni au murit, iar alți 146 sunt internați în spital, dupp incendiul izbucnit, vineri noaptea, în clubul Colectiv din București. Guvernul va avea o ședință de urgență în jurul prânzului, iar președintele Iohannis va vizita victimele internate la Spitalul Floreasca. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă