11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTragedia din Colectiv continuă. 54 de oameni și-au pierdut viața. Printre ei,...

Tragedia din Colectiv continuă. 54 de oameni și-au pierdut viața. Printre ei, iubita solistului trupei Goodbye to Gravity

UPDATE: Încă o victimă a incendiului din Colectiv, internată la spitalul Bagdasar Arseni, a murit în urmă cu câteva minute. Astfel, bilanțul morților a ajuns la 54 de persoane. 

UPDATE: Cea de-a doua victimă, care a murit joi dimineața, este Alexandru Aliman. Tânărul avea 28 de ani. 

Alexandru Aliman era fiul unei profesoare de Teoria muzicii la Liceul de Artă “George Georgescu” din Tulcea. Tânărul a reuşit să iasă din clubul Colectiv după ce a izbucnit incendiul, însă a suferit arsuri grave. Joi, la 13 zile de la incendiu, Alexandru Aliman a murit în spital.

“Alexandru Aliman, tânărul tulcean rănit în incendiul din «Colectiv», a pierdut lupta. Suntem alături de familia îndurerată și de colegii noștri de la Liceul de Arte «George Georgescu». Din respect pentru d-na profesoară Silvia Aliman și pentru durerea familiei, concertul Armonii Autumnale, programat în această seară la Casa Avramide, este anulat. Dumnezeu să-l ierte!”, scrie pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Casa Avramide.

Alexandru Aliman a absolvit Colegiul “Spiru Haret” din Tulcea, la fel ca şi Liliana Gheorghe, care a murit în 1 noiembrie, la Spitalul de Arşi. Liliana Gheorghe avea 25 de ani şi urma cursurile Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti.

——-

Două persoane, rănite în incendiul din Colectiv și internate la Floreasca, au murit joi dimineața. Astfel, bilanțul persoanelor care au murit în urma tragediei din clubul bucureștean a ajuns la 53 de oameni, relatează Mediafax. 

Printre cei doi pacienți de la Floreasca decedați în cursul nopții este Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, potrivit unor surse medicale. 

Andrei Găluț a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din orașul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Starea răniților din Colectiv

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia și unul în Franța. 

Ministerul Sănătății anunța, miercuri, că în spitalele din Capitală mai sunt internate 71 dintre victimele incendiului din Colectiv, dintre care 17 sunt în stare critică și gravă, conform Mediafax. 

Spitalul de Arși – 14 pacienți

Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienți

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienți

Spitalul Sfantul Ioan – 5 pacienți

Spitalul Elias – 6 pacienți

Spitalul Militar Central – 7 pacienți

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienți

Spitalul de Urgență Floreasca – 5 pacienți, dintre care doi au murit în această dimineață 

Spitalul Universitar – 8 pacienți

Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienți

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienți și Spitalul CC Iliescu – un pacient transferat de la Elias

În spitalele din străinătate au fost transferate 36 de persoane. 

În Austria – două persoane în stare stabilă 

Franța – o persoană

Belgia – 8 persoane în stare stabilă (cu toții vor suferi intervenții chirurgicale în această săptămână)

Olanda – 8 persoane, dintre care două au decedat, iar șase sunt în stare stabilă 

Germania – 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu și două transferate de Ministerul Sănătății)

Marea Britanie – 9 persoane, dintre care trei au decedat și șase sunt în stare stabilă

Norvegia – o persoana stabilă

Israel – trei persoane, dintre care una a murit.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă