19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu la secția de nou-născuți, la Spitalul din Vaslui

Incendiu la secția de nou-născuți, la Spitalul din Vaslui

Compartimentul de Neonatologie al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a fost afectat, luni seara, de un incendiu. Mai multe echipaje de pompieri au interveni pentru a stinge focul izbucnit după ce un corp de iluminat a luat foc şi a căzut pe linoleum, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit în sala de preparare a hranei pentru nou-născuţi a SJU Vaslui, într-un moment în care nu se afla nimeni în încăpere.

Focul a izbucnit după ce un corp de iluminat a luat foc, apoi a căzut pe linoleum, degajând un fum gros şi înecăcios, care a alertat personalul medical, o asistentă sunând la 112 pentru a solicita intervenţia pompierilor.

Astfel, mai multe echipaje de pompieri şi un echipaj SMURD s-au deplasat la unitatea medicală.

”O parte dintre bolnavi au ieşit din saloane pentru a vedea ce se întâmplă, însă fără a se impune evacuarea întrucât incendiul era într-o sală unde se prepară hrana pentru nou-născuţi. Pompieri au izolat Compartimentul Neonatologie şi au lichidat incendiul în scurt timp, fără a exista victime sau pagube materiale importante”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Ionel Roşu.

În urma incendiului, care a izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit la corpul de iluminat, au ars obiecte aflate în sala de preparare a hranei pentru nou-născuţi.

 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă