12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialÎncă un succes pe iarbă pentru Tecău

Încă un succes pe iarbă pentru Tecău

Horia Tecău îşi continuă ascensiunea către vârfurile ierarhiei mondiale. Alături de partenerul tradiţional, suedezul Robert Lindstedt, Tecău s-a calificat în sferturile de finală a turneului UNICEF Open, competiţie ce se dispută pe iarbă la ‘s-Hertogenbosch, Olanda.

Cei doi au trecut în primul tur de dublul Cristopher Kas (Germania)/Alexander Peya (Austria), scor 7-6 (13), 2-6, 10-7. Debutul la întrecerea dotată cu premii totale de 440.000 de euro a fost foarte dificil. Tecău şi Lindstedt au reuşit să se impună într-un prim set foarte echilibrat, încheiat în cele din urmă la tie-break, scor 15-13 în favoarea constănţeanului. Dublul germano-austriac a replicat imediat în setul secund pe care şi l-a adjudecat cu 6-2.

Astfel, calificarea în sferturi urma să se decidă în tie-break-ul decisiv. Lindstedt şi Tecău, favoriţi numărul 1 la câştigarea turneului după retragerea favoriţilor principali, indienii Buhpathi şi Paes, şi-au pus în valoare calităţile superioare şi au câştigat cu 10-7. În turul secund, Tecău şi Lindsted vor juca în compania dublului Daniel Gimeno (Spania)/Santiago Giraldo (Columbia).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă