19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTragedia din Colectiv: Bilanțul morților a ajuns la 49 de persoane

Tragedia din Colectiv: Bilanțul morților a ajuns la 49 de persoane

UPDATE 22.25: Încă un rănit în incendiul din Colectiv a murit, marți seară, la Liverpool, conform Realitatea TV. Este vorba despre Elena Nițu, care suferise arsuri pe 60% din suprafața corpului și fusese transportată la un spital din Liverpool. 

UPDATE 19.15: Alți doi răniți din Colectiv, transferați în Germania

UPDATE 18.07: UPDATE. Patronii clubului Colectiv rămân la închisoare

UPDATE 14.00: Incendiul din Colectiv. Șase dintre răniți, în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca

UPDATE 11.55: Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că trupul lui Tudor Golu va fi repatriat “în regim de urgenţă”, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului, potrivit Mediafax. 

“Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care, din păcate, s-a pierdut ultima victimă, a 48-a, şi repatrierea, aşa cum s-a făcut pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgenţă, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, marţi, la finalul unei conferinţe de presă.

UPDATE 10.36: Pacientul care a murit, marți dimineață, într-un spital din Birmigham era chitaristul formaţiei Axial Lead, Tudor Golu, potrivit Mediafax. Golu mai era artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei “The day we die”, al trupei Goodbye to Gravity.

Tudor Golu (28 de ani) a fost transferat duminică seară într-un spital din Birmingham, Marea Britanie. După incendiul din Colectiv a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică.

——-

Un pacient, care a fost transferat zilele trecut în Marea Britanie, a murit, marți dimineața, în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv. 

Persoana care a decedat era printre cele nouă transferate, duminică noapte, în spitale din Marea Britanie, aceasta fiind internată în Birmingham.

Majoritatea deceselor din ultimele zile au avut loc din cauza complicațiilor. Potrivit profesorului Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică. 

“Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat, Ioan Lascăr, șeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au murit 48 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă