18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialIn Texasul oltenesc s-a tras din nou cu pistolul

In Texasul oltenesc s-a tras din nou cu pistolul

Politistii din Caracal au tras mai multe focuri de arma, sambata seara, pentru a aplana un conflict izbucnit intre un grup de romi si un om de afaceri din municipiu. In urma scandalului, un barbat a ajuns la spital.

Remus Radoi, un om de afaceri din municipiul Caracal, sustine ca se afla in masina sa, sambata seara, pe strada Traian, cand, la un moment dat, din sens opus a venit un autoturism care i-a acrosat autovehiculul. In acel moment ar fi iesit din autoturism mai multe persoane care aveau bate si care ar fi incercat sa-l agreseze. De teama, spune Remus Radoi, a luat un pistol cu bile cu care a tras spre zona unde se aflau agresorii, ranindu-l pe unul dintre ei in zona costala. "Mi-au lovit masina. S-au dat jos din masina si au venit la mine si au incercat sa ma scoata din masina. Cei care s-au dat jos din masina erau urmati de un grup cam de 20 de persoane. La scurt timp, au ajuns la fata locului trei politisti si doi jandarmi. Daca nu veneau acolo, ma omorau", a declarat Remus Radoi. Barbatul impuscat a ajuns la Spitalul Municipal din Caracal, fiind in afara oricarui pericol. La fata locului au ajuns mai multi politisti si jandarmi, care, pentru a aplana scandalul, au tras sase focuri de arma in aer. "Remus Radoi s-a dat jos din masina, impreuna cu o persoana de sex feminin, avand asupra sa un pistol cu bile de cauciuc. El a tras mai multe focuri in masina cealalta si a lovit in zona costala o persoana din cealalta masina", a declarat comisarul-sef Ilie Vasile, seful Politiei din Caracal. Intre Remus Radoi si romii din Caracal exista un conflict mai vechi, in urma cu cateva saptamani avand loc un alt scandal pe o terasa din municipiu. Atunci, mai multi romi au spus ca au fost agresati de omul de afaceri si de bodyguarzii sai, Remus Radoi detinand o firma de paza si protectie. Pentru a aplana starea conflictuala dintre cele doua grupari, politistii din Caracal au organizat atunci o intalnire in sediul Politiei Municipale, incercand sa medieze neintelegerile dintre Radoi si romi.  Staborul din sediul Politiei nu a avut insa nici un efect.

Ieri politistii din Caracal au identificat toate persoanele implicate in scandalul de sambata seara si au intocmit dosare pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si distrugere. Una dintre aceste persoane a fost retinuta.
Omul de afaceri Remus Radoi, implicat in acest scandal, nu este cercetat de politisti. "Barbatul a fost victima. Nu este cercetat", a spus comisarul Claudia Radu. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal. Mai multe echipaje ale Departamentului de Politie pentru Interventii Rapide, politisti si jandarmi se aflau ieri la Caracal pentru a preveni un eventual conflict ce ar fi putut izbucni intre omul de afaceri Remus Radoi si romii din municipiu.

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel (PSD), a afirmat ca scandalurile sunt puse la cale de unii politicieni, colegi de-ai sai de partid, si ca ar fi determinate de interese politice si economice. Edilul a facut referire la liderul organizatiei judetene, senatorul Ion Toma, si la Dan si Cornel Ciocan.

PROTEST

» Omul de afaceri si-a incendiat masina in 2002

Omul de afaceri Remus Radoi a fost implicat, in urma cu sapte ani, intr-un incident in fata Ministerului Justitiei. La inceputul lunii aprilie 2002, Radoi si-a incendiat autoturismul personal, Dacia 1300, in fata Ministerului Justitiei, in semn de protest fata de "pasivitatea autoritatilor" care au tolerat ca "el si sotia sa sa fie terorizati de infractori". Radoi detinea un magazin in comuna Redea, la care sotia sa era angajata ca vanzatoare. La inceputul lunii aprilie 2002, magazinul i-a fost spart de un localnic, Costel Pituru, care a fost condamnat la 40 de zile de munca in folosul comunitatii, fapt care l-a nemultumit pe Radoi.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă