12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialÎn România a apărut un NOU sport. Vezi cine a câştigat "Cupa...

În România a apărut un NOU sport. Vezi cine a câştigat “Cupa Copilului la Hochei pe Role”!

UPDATE. Câştigătoarea turneului “Cupa Copilului la Hochei pe Role” la categoria U10, care a avut loc sâmbătă, 1 iunie, la patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, este Steaua Bucureşti 1, care a învins echipa Steaua Bucureşti 2 cu scorul de 5-0. Cele două finaliste au învins formaţia CSS Triumf Bucuresti, antrenată de George si Robert Pogaceanu, conform site-ului hocheiperole.ro.

În cadrul turneului dedicat copiilor sub 14 ani, rezultatele meciurilor au fost următoarele: CSS Triumf Bucuresti – Gladiators Galati 7-0, Ice Magic Buzau – Steaua Bucuresti 2-4, Galadiators Galati – Steaua Bucuresti 5-7, CSS Triumf Bucureşti – Ice Magic Buzau 10-1, Ice Magic Buzau – Gladiators Galati 4-11. Capioana turneului este Steaua Bucureşti, care a învins dramatic pe CSS Triumf cu scorul de 6-5, după ce a înscris în ultimile două secunde ale partidei şi dupa ce echipa adversă a ratat un şut de penalitate cu 48 de secunde înainte de final.

_ _ _ _ _

De 1 iunie, şapte echipe de juniori de hochei pe gheaţă vor participa la o competiţie inedită de hochei pe role, se arată într-un comunicat remis, vineri, redacţiei. 

Competiţia “Cupa Copilului la Hochei pe Role”, organizată de Asociaţia Municipală de Hochei pe Gheaţă din Bucureşti, afiliată Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, şi de site-ul hocheiperole.ro, va începe la ora 10.00, la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti.

La competiţie participă şapte echipe de juniori U14. Pe lângă echipele Steaua Rangers Bucureşti 1 şi Steaua Rangers Bucureşti 2, participă CSM Dunărea Galaţi, Ice Magic Buzău, CSS Triumf Bucureşti, Magic Ice Bucureşti, Şoimii Bucureşti.

La desfăşurarea competiţiei vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, care vor acredita forma de sport Hochei pe Role în România.

„Am luat decizia de a aduce în România hocheiul pe role din dorinţa de a oferi practicanţilor de hochei pe gheaţă şansa de a fi cât mai aproape de sportul lor preferat şi în sezonul cald. În comparaţie cu alte ţări, care au rezultate notabile în hocheiul pe gheaţă şi care beneficieaza de antrenament pe patinoar pe tot parcursul anului, în România sezonul de gheaţă este de doar 6 luni. Pe parcursul verii, jucătorii nu mai fac antrenamente pe gheaţă, iar hocheiul pe role îi poate ajută să îşi menţină şi să-şi îmbunătăţească abilităţile competitive. Acest sport nu se adresează doar celor care practică, deja, hochei pe gheaţă, ci tuturor iubitorilor de sport”, a declarat unul din organizatorii competiţiei, arbitrul internaţional de hochei pe gheaţă Alexandru Butucel.

Citeşte şi Statistici incredibile. O poveste despre copii talentaţi şi despre dispariţia patinoarelor din România

Echipele de juniori din România au început să practice hocheiul pe role din 2010. În 2012, la Buzău, a avut loc un turneu local, iar în acest an, competiţia se desfăşoară la nivel naţional, la Bucureşti, în cadrul Cupei Copilului la Hochei pe Role, se precizează în comunicat. 

Partenerii evenimentului sunt Isostar, Herlea Sport Bauer, Direcţia Sport şi Tineret Bucureşti, precum şi site-ul hocheiperole.ro.

Federaţia Internaţională de Sporturi pe Role (FIRS) are 37 de membri afiliaţi la nivel mondial. De când hocheiul pe role a fost acreditat, s-au organizat 54 de campionate mondiale. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Austria, Canada, SUA, Cehia, Franţa, Italia şi Elveţia. Statele Unite au câştigat cele mai multe medalii de aur în competiile de seniori.

Cum se joaca hocheiul pe role

Hocheiul pe role se joacă pe o suprafaţa specială, din lemn, ciment, asfalt sau plastic. Spre deosebire de hocheiul pe gheaţă, unde participă echipe de câte cinci jucători, la hocheiul pe role sunt echipe de câte patru jucători. O altă diferenţă este aceea că la hocheiul pe role nu sunt permise ciocnirile, în timp ce la hocheiul pe gheaţă se joacă “full contact”.
 
Hocheiul pe role se joacă fără degajare interzisă, în comparaţie cu cel pe gheaţă, unde regulă degajării interzise este aplicată. Degajarea interzisă are loc atunci când un jucător aflat în propria jumătate de teren loveşte pucul pentru a păsa, iar acesta trece de linia porţii adverse, fără a fi interceptat de nici un jucător. Prin lipsa regulii de degajare interzisă, jocul se fluidizează şi se dinamizează.
 
În plus, spre deosebire de hocheiul pe gheaţă, hocheiul role se joacă fără offside. Această regulă are la bază acelaşi principiu: cel de a dinamiza, de a fi înscrise mai multe goluri şi de a face jocul mai antrenant.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă