19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialÎn Coreea de Sud se fac percheziții în ancheta de trafic de...

În Coreea de Sud se fac percheziții în ancheta de trafic de influență la vârf

Anchetatorii sud-coreeni au percheziționat joi sediile concernelor Lotte și SK, în cadrul unui caz de trafic de influență care o privește direct pe președinta Park Geun-hye, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Procuratura efectuase deja, miercuri, percheziții și la grupul Samsung, cea mai mare afacere din Coreea de Sud condusă de o familie.

Firmele respective sunt suspectate că ar fi finanțat organizații deținute sau controlate de Choi Soon-sil, o prietenă apropiată a șefei statului, în schimbul unor favoruri politice legate de licențe duty-free, relatează agenția sud-coreeană Yonhap, preluată de Reuters.

Choi a fost inculpată duminică, alături de o fostă asistentă a lui Park, sub acuzația de a fi făcut presiuni asupra firmelor să subvenționeze fundațiile aflate în centru acestui scandal.

Potrivit Yonhap, au fost efectuate percheziții și la ministerul de finanțe — care a confirmat informația printr-un purtător de cuvânt — și la autoritatea vamală, cea care eliberează licențele duty-free.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă