21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIdei ieftine pentru decorarea apartamentului

Idei ieftine pentru decorarea apartamentului

Încearcă să asortezi obiectele care la prima vedere nu se potrivesc. Piesele de mobilier pe care le vei obţine cel mai uşor sunt acelea pe care nimeni nu le mai vrea. Părinţii vor avea cu siguranţă nişte mobilă pe care vor fi fericiţi să ţi-o doneze, la fel şi rudele mai în vârstă sau prietenii. Este foarte probabil să găseşti obiecte utile şi la magazinele de vechituri sau chiar pe stradă. Provocarea constă în armonizarea tuturor acestor piese care nu au nici o legătură.

Primul pas pentru a face acest lucru este să vopseşti toată mobila din lemn în alb, negru, verde sau orice altă culoare îţi place. Poţi desena diverse modele pentru a le înveseli şi pentru a le face să pară din acelaşi set. Un amănunt important: pune butoni de acelaşi fel tuturor obiectelor.

Odată ce totul se potriveşte, trebuie să faci huse pentru mobila tapisată. Dacă ştii să coşi, problema este pe jumătate rezolvată. Dacă în schimb nu poţi face asta, atunci găseşti huse gata făcute pentru mobilier standard, la preţuri diverse. Pentru obiectele atipice, precum scaune de răchită sau bănci, poţi să croieşti feţe de pernă din acelaşi material cu husele, pentru a se asorta.

Cel mai probabil nu vei primi toate obiectele de-a gata, deci vei fi nevoit să îţi faci câteva de unul singur. Din fericire, unele piese de mobilier sunt chiar foarte uşor de construit.

Pentru mese, poţi cumpăra o bucată de sticlă, la preţul de aproximativ 300 de lei, iar pentru picioare există mai multe variante. Ghivece mari de flori, bucăţi drepte de ciment sau chiar cărămizi îmbrăcate în material fac o bază perfectă pentru o masă. Dacă sticla ţi se pare prea scumpă, poţi folosi placaj pe care să îl pictezi. Foloseşte aceeaşi metodă pentru a construi un birou.

Dacă nu găseşti o canapea gratis, poţi să îţi construieşti singur una. Două uşi solide pot fi transformate în canapea, dacă tai una în jumătate pentru spătarele laterale, iar pe cealaltă o foloseşti pentru spătarul mare. Lipeşte sau prinde cu şuruburi bucăţile şi apoi fă o bază pentru perniţe de diferite mărimi. Alte opţiuni sunt să iei o bancă de exterior sau un pat de o persoană şi să le transformi în canapea cu ajutorul unei cuverturi haioase şi a câtorva perne colorate.

Pentru pat, ai nevoie teoretic doar de o saltea, dar poţi construi unul simplu şi rezistent din placaj. Pentru tăblie, ai ocazia să îţi foloseşti imaginaţia. Poţi folosi o bucată dintr-o poartă, o uşă veche sau un paravan.

Sunt câteva obiecte ieftine şi uşor de cumpărat de la magazinele de mobilă: scaune de bucătărie şi taburete, lămpi, carpete, rafturi şi cutii. Când achiziţionezi aceste piese, mergi direct la zona de solduri din sezonul trecut. Cea mai bună perioadă pentru astfel de cumpărături este la jumătatea lunii septembrie, după reducerile organizate pentru începerea şcolii. Vei găsi atunci o mulţime de obiecte pentru dormitor.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă