19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialIdei din întreaga lume pentru „Locuinte Sanatoase”: competiția Electrolux Design Lab 2014

Idei din întreaga lume pentru „Locuinte Sanatoase”: competiția Electrolux Design Lab 2014

Opt proiecte românești au intrat în pima etapă a competiției Electrolux Design Lab 2014, acesta fiind cel mai mare număr de calificări la nivel mondial. Cele mai bune 100+ concepte, din 43 de țări din întreaga lume, au fost prezentate pe website-ul oficial al competiției (www.electroluxdesignlab.com). Publicul a votat proiectul preferat până pe 16 mai.

Cele mai bune concepte alese de către experții de la Electrolux și de către public au intrat în etapa următoare a competiției globale de design. Acestea vor concura pentru marele premiu de 5.000 de euro și un stagiu de practică plătit, de șase luni, la un centru global de design Electrolux. Tema competiției din acest an este „Crearea locuințelor sanatoase” („Creating Healthy Homes”), cu orientare spre trei domenii de interes: „Delectare culinara” („Culinary enjoyment”), „Ingrijirea tesaturilor” („Fabric care”) și „Purificarea aerului” („Air Purification”).

Tema„Crearea locuințelor sanatoase” (Creating Healthy Homes) a inspirat peste 1700 de concurenți din întreaga lume să își trimită ideile în competiție. Acestea au fost dezvoltate ținând cont de comportamentul consumatorilor, răspunzând nevoilor acestora, prin analizarea mediului în care își desfășoară activitatea.

Patru proiecte românești au trecut în a doua etapă a competiției Electrolux Design Lab 2014,

„Trei proiecte au primit votul juriului, iar al patrulea votul publicului, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne reconfirme valoarea și potențialul tinerilor români care au gândit aceste concepte. Prin intermediul lor, România este și mai aproape de a câștiga un loc pe harta designului internațional, calificându-se în Top 70+ și trecând în etapa urmatoare”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux România.

În etapa a doua, concurenții vor trebui să dezvolte textele și vizualurile prin care să își susțină conceptele înscrise în concurs, detaliindu-și ideile. Astfel, își vor dovedi calitățile de designeri, arătând cum un concept spectaculos poate prinde contur în practică. Juriul va ține cont în primul rând de felul în care această îmbinare a elementelor răspunde cel mai bine nevoilor consumatorilor. Descrierile conceptelor dezvoltate vor putea fi înregistrate de către participanți direct pe platforma www.electroluxdesignlab.com în perioada 9 -15 iunie. Proiectele vor putea fi votate de către public începând cu perioada 16 28 iunie, iar cele mai votate trei proiecte vor ajunge direct în Top 35.

Cele patru concepte românești care au trecut în etapa următoare a Electrolux Design Lab sunt:

Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ștefan Bogdan, din cadrul Universității de Arte și Design din Timișoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, razele laser și apa într-o soluție rapidă și eficientă de a elimină petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut;

Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subțire, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, reprezintă o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară și umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienți de care are nevoie fiecare plantă pe care o conține.

Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Răşteanu, studentă a Universității de Vest din Timișoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microcip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deși, de fapt, consumă alte alimente.

Proiectul AMO Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din București, este un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcția să de bază cu funcții de divertisment și educare a copiilor diagnosticați cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.   

Cele mai citite

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă