3.7 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSpecialHurezeanu, acceptat de Berlin

Hurezeanu, acceptat de Berlin

Scriitorul Emil Hurezeanu a primit, pe 20 mai, agrementul din partea autorităţilor germane pentru postul de ambasador la Berlin, au precizat, pentru Mediafax, surse diplomatice.

Potrivit surselor citate, agrementul oficial din partea Berlinului a fost primit pe 20 mai.

Agrementul a sosit la o zi după ce Emil Hurezeanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de politică externă pentru postul de ambasador al României în Germania.

Pe 19 mai, Hurezeanu a primit aviz favorabil, cu 19 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", în comisiile de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, pe 30 aprilie, propunerea de numire a lui Emil Hurezeanu în postul de ambasador al României în Germania.

Postul de ambasador la Berlin a fost deţinut anterior de Lazăr Comănescu, acesta fiind din februarie consilier prezidenţial, după ce şeful statului a semnat, în 29 decembrie, decretul de rechemare a acestuia din funcţia de ambasador în Germania.

Emil Hurezeanu, născut pe 26 august 1955, la Sibiu, este scriitor şi publicist, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi analişti politici ai momentului.

Cele mai citite

Comasarea alegerilor, noul dans al pinguinilor politici pe ritmul piloților orbi

Comasarea alegerilor a devenit un joc de alba-neagra pe care-l practică, cu succes, de câteva luni, PSD și PNL. Întâlniri peste întâlniri, discuți...

Biserica românească din Charleroi, prădată de hoţi

Biserica Ortodoxă Română din Charleroi (Belgia) a fost prădată de hoți vineri noaptea, aceștia furând toate crucile, sfeșnicele, candelele, cădelnița, dar şi cutia...

63% dintre români nu îşi permit un concediu de 7 zile departe de casă

Statele membre UE trebuie să acorde salariaţilor un concediu anual plătit de minim de 20 de zile. Statistica arată că nu toţi europenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă