18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialHunedoara: Trei bărbați acuzați de proxenetism au fost arestați la domiciliu

Hunedoara: Trei bărbați acuzați de proxenetism au fost arestați la domiciliu

Cele trei persoane suspectate că ar fi determinat eleve cu vârste cuprinse între 13-17 ani să se prostitueze şi reţinute pentru trafic de minori sau act sexual cu un minor şi proxenetism au fost plasate în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a decis, miercuri, Tribunalul Hunedoara, potrivit Mediafax

Potrivit Tribunalului Hunedoara, magistrații au respins propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori şi au decis să ia măsura arestului la domiciliu faţă de cei trei inculpaţi cercetați pentru trafic cu minori sau act sexual cu minori şi proxenetism. 

De asemea, judecătorii au decis ca inculpații să nu ia legătura unii cu alții sau cu victimele și să nu părăsescă domiciliul decât cu încuvințarea instanței și atunci când sunt chemați pentru audieri.

Citește și: Supravieţuitoare ale traficului de fiinţe umane îşi spun povestea în fotografii

Cele trei persoane – un adolescent de 17 ani, pentru trafic de minori, şi doi bărbaţi, de 60 şi 61 de ani – au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara pentru act sexual cu un minor şi proxenetism, se arăta într-un comunicat de presă emis, miercuri, de DIICOT.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu toamna anului 2014, inculpatul P. M. G., minor în vârstă de 17 ani, a recrutat două minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare din municipiile Lupeni şi Vulcan şi care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul folosea metoda loverboy, dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor, iar ulterior le determina să practice prostituţia, sumele de bani obţinute de fete fiind însuşite de către acesta. De asemenea, inculpatul le ameninţa că, în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor”, se arăta în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, bărbaţii de 60 şi 61 de ani sunt bănuiţi de act sexual cu un minor şi proxenetism.

“Cu privire la inculpaţii F.T. ( 61 ani ) şi N.G. ( 60 ani ) există suspiciunea rezonabilă că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au săvârşit mai multe infracţiuni de proxenetism în formă agravantă, respectiv act sexual cu un minor. Aceştia au determinat trei tinere cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani să practice prostituţia, în municipiul Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată, racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi. De asemenea, inculpaţii au întreţinut, raporturi sexuale cu minorele, deşi știau că acestea sunt eleve de şcoală generală”, se mai preciza în comunicatul DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre cei trei bărbaţi reţinuţi, Telus Frigescu, de 61 de ani, a fost până în luna aprilie realizator de emisiuni sportive la un post local de televiziune din Valea Jiului.

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă