11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialHotelierii încearcă marea cu degetul: all-inclusive în luna mai

Hotelierii încearcă marea cu degetul: all-inclusive în luna mai

Turiştii care vizitea­ză staţiunea Mamaia pot opta, începând de astăzi, de servicii all-in­clu­sive. Oferta face parte din programul „Litoralul pentru toţi”, iniţiat de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Litoral – Delta Dunării. În program sunt înscrise deocamdată numai trei hoteluri, două de trei stele şi unul de patru.

Programul este disponibil numai până pe 23 iunie 2012. Preţul unui sejur de cinci nopţi este de 695 de lei de persoană în cameră dublă. În aceşti bani sunt incluse, pe lângă cazare, trei mese pe zi, servite în regim de bufet suedez, băuturile, accesul gratuit la locuri de joacă pentru copii, acces gratuit la piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă. Programul oferă şi facilităţi pentru copii. Astfel, copiii până la şapte ani beneficiază de gratuitate absolută, iar pentru cei între 7 şi 12 ani se acordă o reducere de 50%. Biletele pot fi achiziţionate numai prin agenţiile de turism membre ale ANAT.

Toţi cei care cumpără acest pachet beneficiază şi de un voucher de atracţii, care le permite intrarea gratuită la unul din obiectivele de interes turistic din zona Dobrogea: acvariu, Muzeul de Istorie şi Arheologie şi Muzeul de Artă Populară, oferit de Consiliul Judeţean Constanţa. Vouche­rul este primit de la agenţie, la achiziţionarea pachetului de vacanţă.

„Continuăm campania de imagine «0 nouă atitudine în turism» cu lansarea , în premieră, a opţiunii All Inclusive la programul nostru, «Litoralul pentru toţi». Am lansat cu succes sezonul 2012 pe litoral şi ne propunem să continuăm premierele şi noutăţile pe Litoral în acest an, cu servicii noi, o nouă atitudine, o imagine mai bună, o altă abordare”, a declarat Corina Martin, preşe­dintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării şi al ANAT. Aceasta a mai spus că este convinsă că numărul turiştilor care vor vizita litoralul în acest an va fi în creştere faţă de 2011.

Mai ieftin decât în Turcia

Pentru turiştii români, desti­naţia de referinţă care oferă ser­vicii all-inclusive este Turcia. Principalele atuuri ale unei astfel de oferte sunt preţurile mici şi serviciile de calitate. Lansarea noului program de către hotelierii din Mamaia are avantajul preţului mic. La puţin peste 150 de euro este extrem de greu, dacă nu imposibil, de găsit un sejur asemănător în Turcia. Ofertele on-line ale agenţiilor de turism arată că un sejur costă aproape 400 de euro, în luna mai, ­într-un hotel din Antalya, şi se apropie de 500 de euro în iunie. Este adevărat, vorbim de şapte nopţi de cazare, nu de cinci. Diferenţa vine şi din faptul că pentru destinaţia externă este inclus preţul biletului de avion.

Serviciile, eterna problemă

În ciuda preţului mai mic, oferta românească de all-inclusive în capetele de sezon estival mai are de trecut două teste extrem de importante: al calităţii serviciilor şi al posibilităţilor de petrecere a timpului liber. În niciunul dintre cazuri România nu excelează. O a treia problemă rămâne cea a transportului: şoselele proaste şi lispa autostrăzilor ar putea fi o piedică pentru românii de dincolo de Carpaţi care vor să ajungă pe litoralul românesc. De altfel, nu este prima dată când pe litoralul românesc se oferă servicii all-inclusive (noutatea vine din faptul că programul „Litoralul pentru toţi” oferă această opţiune, la preţuri pe măsură). El nu a fost prea apreciat nici de turişti, nici de hotelieri. „Sistemul all-inclusive dăunează grav sănă­tăţii. Duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă”, declara, la începutul acestui an, Mohamad Murad, proprietarul unui complex hotelier în Năvodari şi preşedinte al Federaţiei Patronale din Turismul Românesc. 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă