12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHotel de 5 stele pe Calea Victoriei

Hotel de 5 stele pe Calea Victoriei

Scheletul cladirii de pe Calea Victoriei care a adapostit in perioada comunista sediul Ministerului Industriilor si Constructiilor de Masini crispeaza trecatorii, care parca revad urmarile cutremurului din 1977.

O macara cu un brat imens are in varf un fel de ghiulea si  izbeste cadrele de beton care cedeaza cu fiecare lovitura. Lucrarile de demolare au inceput pe 8 februarie si vor fi finalizate pe 30 aprilie, iar pe acest teren imens se va ridica un hotel de 5 stele, IMPOST fiind beneficiarul viitoarei constructii. Directorul general  al firmei demolatoare, Radu Ouatu, ne spune ca imobilul cu 9 etaje  se va transforma in 17.000 mc beton si caramida, ce vor fi transportati cu basculantele imense, de cate 40 de tone, din dotare. Demolarea se face in intregime cu mijloace mecanice. Se folosesc excavatoarele cu foarfeci hidraulice de taiat betonul si un brat de strapungere lung de 22 m,  brevetat de firma Apolodor. Pentru a fi cat mai putin praf, cladirea se stropeste cu apa si se protejeaza cu material geotextil.

ISTORIE

» Apolodor a demolat total sau partial fabrici de ciment, de medicamente, mori – Medgidia, Granitul, Terapia, Moara Dambovita.

» Alaturi, Casa Lens-Vernescu, construita in 1820, restaurata de Ion Mincu in 1889 si pictata de G.D. Mirea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă