15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialHollande: Franța continuă raidurile aeriene contra Statului Islamic

Hollande: Franța continuă raidurile aeriene contra Statului Islamic

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat, după decapitarea cetățeanului francez în Algeria, că țara nu cedează șantajului teroriștilor, iar raidurile aeriene vor continua, relatează AFP, conform Mediafax.

"Ostaticul francez Hervé Gourdel a fost asasinat în mod laş, ruşinos, cu multă cruzime", a declarat Hollande, în cadrul Consiliului Naţional de Apărare.

"Franţa trece printr-o grea încercare, dar nu cedează niciodată şantajului", a subliniat Hollande.

"Această agresiune contribuie la determinarea mea de a participa la combaterea terorismului. Raidurile aeriene în Irak vor continua cât va fi necesar", a subliniat Hollande, aflat la New York, pentru Adunarea Generală ONU.

Citește și: Francezul răpit în Algeria, decapitat de o grupare afiliată Statului Islamic

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger. Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

Organizaţia teroristă ameninţase că va executa ostaticul dacă Franţa nu va opri raidurile aeriene în Irak. Parisul a explicat că refuză să "cedeze şantajului".

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant, Stat Islamic în Irak şi Siria – SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic".

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă