17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialHeroina, pe primul loc în preferinţele deţinuţilor din România

Heroina, pe primul loc în preferinţele deţinuţilor din România

Heroina este drogul preferat în rândurile deţinuţilor din penitenciarelor româneşti, se arată în Raportul Naţional Antidrog. Pe locul al doilea se află cannabisul, iar pe al treilea, cocaina.

”În funcţie de substanţa autodeclarată ca fiind utilizată înainte de data încarcerării, se constată că, în perioada 2007-2011, heroina ocupă primul loc în topul preferinţelor de consum, cu o medie de peste 70%, urmată de canabis şi cocaină.

Citeşte şi: România tinde să devină ţară de destinaţie pentru toate tipurile de droguri

În corelaţie cu topul substanţelor de consum conform declaraţiilor făcute la momentul încarcerării se regăseşte şi faptul că majoritatea (70,96% în 2011) deţinuţilor au menţionat injectarea ca fiind cea mai frecventă cale de administrare a drogului principal”, se arată în raportul ANA.

Citeşte şi: Droguri ascunse în telefoane, la Penitenciarul Jilava. Un subofiţer este cercetat în acest caz

În perioada 2001-2011, s-a produs o dublare a numărului de deţinuţi care s-au autodeclarat consumatori de droguri la momentul încarcerării (de la 1.065 în 2001, la 2.328 în 2011), în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, s-a produs o reducere substanţială a efectivului de deţinuţi (de la 50.035 la 30.662), se mai arată în raportul antidrog.

Citeşte şi: 42 de români au murit, anul trecut, din cauza consumului de droguri

Specialiştii antidrog semnalează faptul că în anul 2011 se înregistrează o creştere de aproape 6 ori a celor care au declarat policonsum de droguri (de la 1,6 % în 2008, la 10,13% în 2011).

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă