21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHenkel: Investiţie de 10 milioane de euro pentru creeare unei fabrici de...

Henkel: Investiţie de 10 milioane de euro pentru creeare unei fabrici de adezivi în România

Compania Henkel România a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, demararea construcţiei unei noi fabrici de adezivi în valoare totală de cca 10 milioane EUR, din care o parte reprezintă fonduri structurale, în baza Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Fondurile obţinute prin finanţare europeană, în valoare de 3 milioane de euro, vor fi folosite pentru construcţia spaţiului de producţie şi achiziţionarea utilajelor, a anunţat compania. Programul reprezintă un sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv, prin investiţii ce vizează întreprinderile mari.

Proiectul Henkel, intitulat «Implicarea Henkel România în dezvoltarea durabilă a regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov» este unul din cele 23% care au primit finanţare, dintr-un număr total de 154. Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională iar finanţarea nerambursabilă acordată constituie ajutor de stat.

“Decizia demarării acestui proiect a inclus, încă de la început, şi accesarea de fonduri structurale, în baza „Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE). Această investiţie subliniază încrederea companiei în potenţialul de dezvoltare a diviziei Adezivi şi în perspectivele relansării sectorului construcţiilor din România”, a declarat Andrei Dumitrescu, Sales & Marketing Manager Divizia Adezivi Henkel România.

În anul 2010, Henkel România a achiziţionat terenul pentru cea de a treia unitate de producţie pentru adezivi din ţară, în localitatea Roznov, din judeţul Neamţ. Viitoarea unitate de producţie, extinsă pe o suprafaţă de 36.000 mp, va deservi zona de est a ţării. Termenul de finalizare a proiectului este septembrie 2012. În noua unitate se va produce întreaga gamă de adezivi Ceresit, cu excepţia tencuielilor şi amorselor.

Henkel deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon şi la Câmpia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor în capacităţi de producţie locale depăşeşte suma de 30 milioane Euro.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă