14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialHandbalistele merg in China!

Handbalistele merg in China!

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din China, dupa ce a invins formatia Belarus cu scorul de 38-32 (22-16), in Sala Polivalenta din Capitala, in mansa secunda a barajului. In primul joc, Romania castigase la Moghilev cu scorul de 32-31.

Fetele antrenate de Radu Voina au castigat fara emotii meciul retur gratie calitatii individuale superioare si ar evolutiei foarte bune a portarilor Radulescu si Smedescu. Romania, in formula de start cu Paula Radulescu, Valentina Elisei Ardean, Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Oana Manea, Cramen Amariei si Ramona Maier, a inceput bine jocul si in minutul 10 aveam deja un avans de 5 goluri. Diferenta s-a majorat la 6 goluri la sfarsitul primei reprize, 22-16. Al doilea act este controlat de tricolore, care se distanteaza la 9 goluri in minutul 42 (29-20). Meciul nu-si schimba cursul, desi antrenorul Radu Voina a rulat toate jucatoarele de pe banca tehnica, si se incheie cu o victorie clara si meritata, 38-32, care ne duce la un nou turneu final de Mondiale, programat in decembrie in China.

Antrenorul Radu Voina a laudat eforturile depuse de jucatoare, care au obtinut calificarea la CM 2009 din China, la capatul unui sezon foarte incarcat. "Eu cred ca aceste fete merita toate felicitarile, care dupa un sezon foarte greu au incheiat frumos, cu o noua calificare la un Campionat Mondial. Noi am jucat calificarea si asta era lucrul cel mai important. Au fost si momente mai slabe, dar fetele trebuie intelese, s-au relaxat putin si au vrut sa creeze putin spectacol", a declarat Radu Voina dupa meci. Tehnicianul spera ca fetele sa urce pe podium in China, mai ales ca pentru cateva jucatoare va fi ultima lor competitie majora. "E prea devreme sa vorbim de o medalie in China. Acum abia ne-am calificat, de luni putem vorbi de China. Principalul este sa fim sanatosi, trebuie insa sa fim optimisti, pentru ca e o generatie care mai are inca un cuvant de spus in handbalul feminin.

Trebuie sa-ti doreste o performanta, dar trebuie si sa poti. si eu mi-as dori foarte mult sa mai pot juca, dar joc doar cu gura. Mi-as dori insa din toata inima, pentru ca fetele sunt foarte valoroase, sa speram ca vor fi sanatoase. Pentru unele va fi ultima competitie si cred ca au ceva de spus."

» Din pacate, nu aceeasi veste buna ne-au adus-o baietii. Selectionata masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Muntenegrului cu scorul de 28-27 (12-10), tot in Sala Polivalenta din Capitala, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2010. La capatul unui partide echilibrate, in care ambele echipe au avut partea lor de dominatie, jocul s-a decis in ultimele secunde. La 27-27, Irimescu a ratat golul victoriei pe contraatac, iar Roganovic a inscris, la ultima faza, golul victoriei oaspetilor.
sansele noastre depind de rezultatul meciului Muntenegru-Polonia, din 17 iunie. O victorie sau un egal al gazdelor le aduce automat calificarea la turneul final al CE 2010 alaturi de Suedia. Daca Polonia invinge, atunci Romania, care mai joaca acasa cu Turcia, poate ocupa locul 2 in clasament. Conditia este sa batem Polonia in deplasare pe 20 iunie.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Simona Halep a primit un nou wild card! Fostul lider mondial și-ar putea începe sezonul de zgură la Paris

Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai la...
Ultima oră
Pe aceeași temă