16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Halep are încredere în victoria contra Spaniei la Fed Cup

FOTO. Halep are încredere în victoria contra Spaniei la Fed Cup

Se apropie meciul Fed Cup pe care echipa României îl va susține sâmbătă și duminică în compania Spaniei, pe terenul amenajat la Patinoarul „Dunărea“ din Galați, meci la care este așteptat să asiste și președintele Klaus Iohannis.

Echipa Spaniei, formată din Garbine Muguruza, Silvia Soler-Espinosa, Lara Arruabarena și Anabel Medina Garrigues, asistate de fosta marie glorie a tenisului mondial Conchita Martinez, câștigătoare a 33 de turnee WTA, a sosit la Galați duminică seară.

Marți a ajuns și echipa României, formată din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru, asistate de Alina Cercel Tecșor. Cele două echipe își desfășoară antrenamentele zilnice, iar vineri este programată tragerea la sorți. Ieri, cele două echipe au susținut conferințe de presă. Spaniolele sunt conștiente că România are o echipă foarte bună, dar vor să obțină victoria.

Potrivit Alexandrei Dulgheru, suprafața de joc este bună: „Suprafața este OK, nu este nici prea rapidă, nici prea lentă. Au fost niște discuții cu privire la unele porțiuni ale terenului, dar per total este OK“.

Simona Halep a declarat că spaniolele sunt jucătoare puternice, dar are încredere în obținerea victoriei

. „Vor fi meciuri dificile deoarece contra Muguruzei am pierdut o dată și are un mic avantaj, dar este un alt meci și o altă suprafață. Jucăm în sală, ceea ce mie îmi place. Am încredere că pot s-o înving pe Muguruza, dar și cu Soler va fi un meci dificil, pentru că nu am mai jucat până acum contra ei. Spania este o echipă foarte puternică, sunt jucătoare bune, au experiență, dar eu am încredere că pot să câștig“, a spus Halep.

Tenismenele noastre speră să obțină victoria, mai ales că nu au foarte des ocazia să joace în echipă, pentru România.

„Ne dorim foarte mult o victorie aici, la Galați, în fața suporterilor și sper să îi facem fericiți și mândri pe toți românii care vor veni din toată țara“, a spus Monica Niculescu.

„Vreau să le mulțumesc organizatorilor, tuturor celor care s-au implicat în eveniment. Pentru mine înseamnă mult să fiu la Galați, pentru că aici am crescut, am câștigat multe turnee, când eram copil. Sper să joc cel mai bun tenis al meu și sâmbătă și duminică și să aduc puncte României“, a spus Simona Halep.

Întrebată dacă în acest an va urca în clasamentul WTA, Simona Halep a spus că 2015 va fi în primul rând un an în care își va consolida palmaresul:

„Eu îmi doresc acest lucru, dar nu știu dacă se va întâmpla. Anul  trecut am avut câteva rezultate foarte bune în turneele de grand slam, mi-au dat foarte multă încredere și sper ca anul acesta să fac și mai mult dacă e posibil, însă va fi un an greu. E o situație diferită, pentru că acum va trebui să apăr ce am făcut“. Dacă va obține victoria la Galați, echipa de tenis a României va urca pe locul 8 în ierarhia mondială. 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă