16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHalep, anesteziată de Cornet. Blestemul locului 2 mondial

Halep, anesteziată de Cornet. Blestemul locului 2 mondial

Simona Halep, cap de serie numărul 2, a suferit o înfrângere surprinzătoare în primul tur la Madrid, la primul său turneu de după recuperarea locului 2 mondial. Situația seamănă însă cu cea de anul trecut.

Alize Cornet, 28 WTA, s-a impus cu scorul de 7-6(8/6), 6-3, după doar o oră și 48 de minute joc, la finalul unei partide în care românca a fost surprinsă complet. Greșeala Simonei a fost că a lăsat mult prea ușor garda jos în fața unei adversare cu un potențial uriaș. Nu trebuie uitat faptul că Alize Cornet este coșmarul Serenei Williams de anul trecut, când a învins-o pe americancă de 3 ori. După acest meci, franțuzoaica conduce cu scorul de 3-1 în meciurile directe cu Simona.

Citește și Madrid 2015. Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet, în primul tur. Locul 2, în pericol

Simona a pierdut meciul pe mâna ei, după ce a servit la un moment dat pentru câștigarea primului set. Adversara a revenit, iar ceea ce a urmat a fost o dominare clară a partidei de către Cornet. Statisticile meciului au arătat probleme la retur pentru româncă: 38-25 (erori neforțate, cele mai multe în dreptul româncei), 19-17 (lovituri câștigătoare, în favoarea adversarei).

Simona Halep a suferit a doua înfrângere consecutivă, în circuitul WTA. Anterior acestui turneu, Simona pierduse, în sferturile Stuttgart Premier, în fața numărului 5 mondial, Caroline Wozniacki, în trei seturi. La Stuttgart, cea care a suferit o înfrângere incredibilă a fost Maria Șarapova, eliminată în turul 2, ceea ce i-a deschis Simonei drumul spre locul 2 mondial, pe care l-ar putea pierde lunea viitoare.

Blestemul locului 2 mondial

Simona va pierde 640 de puncte în clasamentul WTA, după ce nu-și putea apăra finala de anul trecut, dar riscă să piardă și locul 2 mondial. Maria Șarapova poate reveni pe a doua poziție WTA dacă se califică în finala turneului. Rusoaica a trecut deocamdată în turul al doilea.

Pentru Simona nu ar fi prima dată când pierde locul 2 mondial. Ea a mai urcat pe această poziție pe 11 august 2014, după ce, la fel ca și de această dată, a beneficiat de rezultatele mai slabe ale numărului 2 de la acea dată – Na Li îți anunțase retragerea din tenis. Din poziția de număr 2 WTA Simona a avut câteva rezultate slabe, după care, la data de 6 octombrie pierdea locul 2 în fața Mariei Șarapova.

Cutremur pe zgură, înaintea Roland Garros

Rezultatul Simonei de la Madrid vine după o serie de meciuri, în care, la adăpostul promisiunii că „nu va mai ceda fără luptă”, românca a evoluat de fapt sub potențialul său maxim. Simona a fost aproape de potențialul său doar în meciurile cu Serena Williams și Caroline Wozniacki, două înfrângeri pentru care nu i se pot reproșa multe româncei.

Îngrijorător rămâne faptul că Simona a pierdut meciul chiar pe suprfața sa perferată. Halep a refuzat echipa de Fed Cup a României pentru a se putea antrena înaintea sezonului de zgură, însă ceea ce a arătat până acum a fost un joc cu probleme mai ales la retur, acolo unde comite multe erori neforțate.

Eliminarea Simonei va fi fără îndoială o lovitură pentru turneul patronat de Ion Țiriac, de altfel patronul moral al româncei. Deși un duel Halep – Șarapova este așteptat de multă vreme, cele două au eșuat atât la Suttgart, acolo „vinovată” fiind Maria, cât și la Madrid, unde putea disputa o semifinală.

Până la Roland Garros, românca mai are un singur turneu important, Premier-ul de la Roma, de categorie inferioară turneului de la Madrid.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă