15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialHagi este precaut şi vrea schimbarea regulamentului

Hagi este precaut şi vrea schimbarea regulamentului

 Patronul echipei Viitorul Constanţa a vorbit cu oficialii fotbalului românesc şi le-a cerut ca echipele de pe locuri retrogradabile să rămână în primul eşalon.

Deşi victoria cu Steaua îl scuteşte de grijile retrogradării, în mare măsură, Hagi nu vrea să rişte şi caută soluţii adiacente pentru ca echipa sa să rămână în Liga I şi sezonul următor. În acest scop, patronul Viitorului Constanţa a mers la Bucureşti unde a stat de vorbă cu Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru a găsi o soluţie în ceea ce priveşte retrogradarea. Mai exact, Hagi a cerut ca locurile lăsate libere de formaţiile eliminate din competiţie din cauza dosarului de licenţiere să fie luate de formaţiile care ocupă locuri retrogradabile însă au dosarul de licenţiere în regulă. „Am muncit pentru a ajunge aici. Avem dreptul să cerem să rămânem în Liga I pentru că noi avem totul în regulă. Nu este drept ca cei care nu şi-au plătit dările să aibă parte de concesii, indiferent de nume, iar noi care facem eforturi să fim cu plăţile la zi suntem trimişi în Liga a II-a. Campionatul următor trebuie să aibă 18 echipe, iar dacă retrogradează patru, iar cel puţin două nu iau licenţa atunci rămân mai puţine echipe, iar televiziunile, cele care dau banii, nu trebuie să fie desconsiderate. Ele plătesc să dea un număr de meciuri şi trebuie respectat contractul”, a spus Hagi care este sprijinit de conducătorii celorlalte echipe aflate în zona retrogradării, Iaşi, Bistriţa sau Ceahlău.

Răspuns negativ

Din nefericire pentru conducătorii echipelor menţionate şi implicit pentru Hagi, răspunsul a venit imediat şi nu a fost unul conform cu cerinţele. „Comitetul Executiv al Federaţiei Române deFotbal a decis ca în sezonul următor în Liga I să fie 18 echipe. Totodată s-a decis ca echipele care nu au primit licenţa să fie retrogradate alături de ultimele patru formaţii care nu au reuşit să se menţină în competiţie în termeni sportivi. Din Liga a II-a vor promova doar patru echipe. Nu mai există locuri vacante, iar dacă sezonul următor va începe cu mai puţine echipe nu avem ce face”, a declarat Mircea Sandu, preşedintele FRF.

În acest moment, conform datelor, şase echipe vor dispărea din Liga I. De promovat vor promova patru echipe, dar nu se ştie încă dacă şi acestea au dosarul de licenţiere în regulă.

Steaua îl vrea şi pe Chiţu

Imediat după meciul câştigat de Viitorul în Ghencea, Steaua a anunţat că îşi mai doreşte un fotbalist de la echipa de pe litoral. După ce l-a transferat pe Iancu şi a avansat tratative pentru Alibec, Chiţu este cel dorit de echi­pa campioană. Mijlocaşul constănţean al cărei cotă de piaţă este de 800.000 de euro este dorit chiar de patronul echipei. Chiţu a impresionat în Ghencea marcând două goluri, unul mai frumos decât celălalt.

13 este locul ocupat de Viitorul în clasamentul Ligii I, poziţie ce îi permite rămânerea în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

Cele mai citite

Un fost antrenor de la Manchester United îl critică pe Erik Ten Hag: “Nu are niciun sens!”

Fostul antrenor de dezvoltare a abilităților tehnice al primei echipe a lui Manchester United, Rene Meulensteen, critică tactica lui Erik ten Hag, după ce...

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă