11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHackeri din RUSIA au sustras raportul privind cauzele prăbuşirii avionului malaiezian în...

Hackeri din RUSIA au sustras raportul privind cauzele prăbuşirii avionului malaiezian în UCRAINA

Experți japonezi în domeniul informaticii susțin că hackeri din Rusia au atacat serverele Biroului olandez pentru Securitate (OVV).

Atacatorii cibernetici au reușit să obţină raportul privind cauzele prăbuşirii avionului malaiezian în estul Ucrainei, afirmă cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

Atacul informatic a fost comis de grupul Pawn Storm, conform blogului companiei de securitate cibernetică Trend Micro, cu sediul în Japonia.

Potrivit Trend Micro, grupul Pawn Storm probabil este format din "spioni ruşi" care vizează începând din anul 2007 instituţii guvernamentale şi personalităţi publice.

Printre ţintele vizate au fost serverele Preşedinţiei Statelor Unite, disidenţi ruşi, activişti ucraineni şi guverne europene.

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei în iulie 2014 s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, lansată din regiunile separatiste, a anunţat pe 13 octombrie Tjibbe Joustra, preşedintele Comisiei olandeze pentru siguranţa transporturilor (DSB).

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă