8.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialGyorgy Frunda, consilierul premierului Ponta: Cred că majoritatea maghiarilor nu va merge...

Gyorgy Frunda, consilierul premierului Ponta: Cred că majoritatea maghiarilor nu va merge la vot în turul II

Gyorgy Frund, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice şi minorităţi, a declarat că majoritatea maghiarilor nu va merge la vot în turul II, iar voturile care vor fi totuşi exprimate de aceştia se vor împărţi între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, informează Mediafax.

"Cred că majoritatea nu vor merge la vot. Dacă nu s-au dus în primul tur, când n-a existat o astfel de situaţie, existau un candidat al UDMR şi unul al PPMT, iar participarea maghiarilor a fost sub media românilor, cred că în turul II lipsa la vot va fi şi mai mare, iar voturile exprimate vor fi partajate între Ponta şi Iohannis. Eu îi îndemn pe cei care cred în mine să-l voteze pe Victor Ponta", a spus Frunda.

"Dacă n-ar fi existat această alianţă, UDMR ar fi mers cu Ponta. Dacă citiţi comunicatul nostru, spune la un moment dat că Uniunea în niciun caz nu îl susţine pe Iohannis. Cred că ar fi fost mult mai optim ca UDMR să aibă o poziţie fermă: votează-l pe X sau Y", a spus Frunda, care a subliniat că orice formaţiune politică trebuie să-şi asume astfel de decizii.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunţa, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de "revenirea în ecuaţie" a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind "un gest neaşteptat şi de neînţeles".

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă