25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialLista de medicamente compensate, actualizată a doua oară anul acesta

Lista de medicamente compensate, actualizată a doua oară anul acesta

Guvernul discută, în şedinţa de marţi, introducerea pe lista medicamentelor compensate a 23 de noi produse pentru tratarea unui număr de 29 indicaţii terapeutice.

"Veste bună pentru pacienţi: lista de medicamente compensate este actualizată a doua oară anul acesta, se apropie de partea finală. Astăzi, intră 23 de medicamente noi, inovative, pentru 29 de indicaţii terapeutice", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Băncioiu, la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.

El a precizat că lista va cuprinde astfel medicamentul cel mai important pentru hepatita B, dar şi medicamente pentru boli cardiovasculare, HIV/SIDA sau diabet zaharat.

Autoritățile au anunțat la 1 iunie introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a 17 noi medicamente destinate tratării afecţiunilor rare.

Cele mai citite

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...

A fost dezvăluită starea de sănătate a prințese Anne a Marii Britanii

Prințesa Anne a Marii Britanii se recuperează bine în spital, conform declarațiilor făcute marți de soțul ei, notează presa internațională. Incidentul care a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă