19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialGustav Klimt, sărbătorit la Bucureşti

Gustav Klimt, sărbătorit la Bucureşti

Pictorul austriac Gustav Klimt va avea parte anul viitor de o celebrare nu doar în Viena, ci şi pe meleagurile româneşti printr-o serie de manifestări desfăşurate în Capitală.

 

Potrivit  lui Alfred  Weidinger, directorul adjunct al Muzeului Belvedere din Viena, cei 150 de ani ce se împlinesc în 2011 de la naşterea marelui artist vor fi marcaţi prin expoziţii la Viena, în Austria, dar şi în Bucureşti.

Astfel, pe 1 octombrie anul viitor, cu prilejul Nopţii Muzeelor, Asociaţia de Turism a Vienei pregăteşte o cuprinzătoare expoziţie şi alte evenimente. Alfred Weidinger este un expert în Klimt, iar Muzeul Belvedere din Viena deţine cea mai mare colecţie din lume a creaţiilor pictorului cu pricina, inclusiv „The Kiss/Sărutul”, ce datează din aşa-numita perioadă de aur a artistului.

Gustav Klimt (14 iulie 1862-6 februarie 1918) a fost nu doar un pictor şi decorator, ci totodată liderul avangardei vieneze  şi unul dintre fondatorii Secesiunii.

Viaţa sa a fost transpusă şi pe ecrane, în filmul „Klimt” (2006), în regia lui Raoul Ruiz, cu John Malkovich în rolul principal. 

 

Cele mai citite

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă