3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialGrupul de hackeri care susţine WikiLeaks intenţionează să atace site-ul Amazon

Grupul de hackeri care susţine WikiLeaks intenţionează să atace site-ul Amazon

Grupul de hackeri care a revendicat atacurile informatice asupra site-urilor MasterCard, PayPal şi Visa a anunţat, joi, că următoarea sa ţintă este compania Amazon, care a refuzat să mai găzduiască site-ul WikiLeaks, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Grupul Anonymous a făcut anunţul într-o postare pe site-ul de microblogging Twitter: “Amintiţi-vă, astăzi avem nevoie de voi mai mult ca oricând. Vom arunca tot ce avem către www.amazon.com”.

Cu puţin timp înainte, un purtător de cuvânt al grupului a declarat, pentru Sky News, că una dintre următoarele ţinte ale hackerilor ar putea fi Facebook. Conturile de Facebook ale membrilor grupului, utilizate pentru coordonarea atacurilor şi menţinerea legăturii cu susţinătorii acestuia, au fost anulate.

Hackerii au revendicat atacurile care au blocat site-urile Visa, MasterCard şi PayPal, după ce acestea au anulat serviciile către WikiLeaks, şi au ameninţat că şi Twitter ar putea deveni o ţintă a atacurilor informatice în campania Operation: Payback.

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat la Londra, în baza unui mandat emis de Suedia într-o anchetă de agresiune sexuală. Site-ul a început să publice, la 28 noiembrie, peste 250.000 de documente diplomatice americane, provenite de la ambasadele SUA din întreaga lume.

Cele mai citite

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă