13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecial"Gropaniada" lui Oprescu, de gura presei

“Gropaniada” lui Oprescu, de gura presei

"Declansam chestia cu «gropaniada» si se face liniste. Va asigur eu ca se face liniste in lumea de afara, dupa care ne vedem de treburile noastre" – asta se ascunde, de fapt, in spatele usilor inchise ale Primariei Capitalei. Oprescu a pregatit strategia de plombari ca sa scape de criticile de la televizor.

"Vreau sa scoatem din mintea astora care spun ca nu se intampla nimic in Bucuresti, pentru care administratia este mereu ticaloasa, ca nu se ocupa de problemele lor, care emisiune de emisiune se intreaba daca ai strans zapada, de ce ai strans-o sau cat costa milioanele de euro pe care le dam operatorilor. (…) Ei o sa inceapa de astazi, dupa cate sunt eu informat, o sa inceapa sa bata pe chestiile astea: mixturile asfaltice care nu sunt facute, ca e mic stratul de uzura cu jumatate de centimetru inmultit cu atatia kilometri, hotilor, ne furati din banii publici!", a spus Oprescu in fata firmelor chemate sa raspunda pentru repararea strazilor ciuruite de gropi. Dupa ce pe site-ul HotNews au aparut detalii "picante" ale discutiilor dintre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si reprezentantii asfaltatorilor, edilul-sef a iesit ieri la contraatac, sustinand ca inregistrarea a fost facuta publica din cauza faptului ca a reziliat contractele de intretinere a strazilor si ca a amendat doua firme pentru lucrari necalitative. Oprescu a declarat ieri ca nu se afla intr-o ofensiva de imagine, ci doar incearca sa aduca lucrurile la normal in Bucuresti. Totusi, chiar discursul lui tradeaza adevaratele intentii. "Haideti zilele astea sa dam un junghi, nu stiu, cinci, sase, sapte zile pe arterele principale, pe astea, Pieptanari, Pastele ma-sii!… In felul asta pot sa apas si eu pe buton mai tare pentru ce am discutat cu voi data trecuta. Sa mai luam masinile, ca ne jucam: le luam, le punem, le luam, le punem", a spus primarul. Planul edilului-sef (cel real, facut impreuna cu asfaltatorii, nu cel prezentat in fata camerelor) este sa traga tare cateva zile si sa astupe gaurile din asfalt, sa le puna niste lumini, ca la fotograf, ca sa le vada toata presa, si apoi sa astepte venirea primaverii, cand incepe din nou campania de asfaltare a strazilor. "Am o rugaminte, daca se poate. Domnilor, cat costa, cat consuma o lumina din aia de fotograf la fiecare lucrare, ca au astia (n.r. – presa) un chef de umblat noaptea, bai, frate, si nu stii unde umbla. si apoi mai vad si aia care lucreaza ce fac…"

Lista pentru TV
Primarul nu a uitat nici de bucuresteni, mai bine zis, cum sa-i pacaleasca sa taca din gura. "Ati observat cuvintele pe care le-au indus populatiei: sunt contribuabil si pe banii mei trebuie sa faca orice, sa imi duca masina, trebuie sa imi spele masina, asta e partea lenesa din populatie. Eu am venit sa va spun ce vreau, si ce vreau nu pot fara voi. Ei vor sa vada sange pe pereti. (…) O sa vreau si eu o lista, ca sunt convins ca diseara o sa ma ia pe telefon si nimic nu impresioneaza mai mult decat daca am in fata lista cu toate strazile unde se incepe lucrarea si asa mai departe", a mai spus Oprescu.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă