14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGriji pentru Piţurcă: „Dacă jucăm aşa, nu avem nici o şansă cu...

Griji pentru Piţurcă: „Dacă jucăm aşa, nu avem nici o şansă cu Ungaria şi Turcia“

România a remizat, miercuri seară, scor 1-1 cu Slovacia, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională. Stancu a deschis scorul în minutul 44 pentru România, iar Sestak a egalat în minutul 56 pentru ­Slovacia. Acesta a fost ultimul meci de pregătire pentru elevii lui Victor Piţurcă, înaintea „dublei” decisive pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014. “Tricolorii” vor întâlni Ungaria, pe 6 septembrie şi Turcia, pe 10 septembrie, ambele partide urmând să se dispute la Bucureşti.

Rezultatul final i-a dat de gândit selecţionerului, care spune că prestaţia elevilor săi nu îţi poate da speranţe pentru jocurile oficiale cu Ungaria şi Turcia. ”Dacă jucăm aşa, nu avem şanse nici cu Ungaria, nici cu Turcia. Slovacia se aseamănă cu Ungaria. Părerea mea este că sunt cam la aceeaşi valoare. Sunt îngrijorat de multe lucruri, sunt multe de pus la punct. Important e ca Marica şi Torje să îşi găsească echipe, Bourceanu să îşi revină. Avem promisiunea că terenul se va schimba, avem nevoie de un teren bun, dar trebuie să ne adaptăm, nu avem de ales”, a spus Victor Piturcă.

Adi Matei crede în Latovlevici: ”E mult mai util decât Raţ“

Evoluţia lui Latovlevici a fost criticată de mulţi, find acuzat că golul oaspeţilor a fost primit în urma unei greşeli a fundaşului stelist. Adi Matei nu este însă de aceeaşi părere şi crede că ”Lato” este mult mai util echipei decât Raţ. ”Eu cred că şi Latovlevici este util echipei naţionale, chiar dacă a fost criticat. Latovlevici este un plus mult mai mare, pentru că noi ne-am mulţumit mereu să ne apărăm, fără să atacăm prea des. Cu toţii ştim că el face cel mai bine faza ofensivă. Lasă-l să joace aşa cum ştie, să pună probleme în atac?”, a spus Adi Matei la Sport Total FM.

Fostul fotbalist al Stelei crede că alegerea lui Piţurcă de a-l selecţiona pe Marica în locul lui Mutu este una bună, fostul fotbalist al nemţilor de la Schalke fiind mult mai bine pregătit fizic. Matei mai spune că ”roş-albaştrii” ar fi trebuit să încerce să-l aducă pe Ciprian Marica în Ghencea, fiind un atacant valoros, care ar fi putut ajuta echipa, iar în urma participării în Liga Campionilor ar fi putut obţine banii investiţi în salariul fotbalistului.

”Dacă m-ar fi întrebat cineva dacă aş alege între Mutu şi Marica, eu l-aş fi ales tot pe Marica, pentru că este mult mai combativ. El se pliază mult mai bine pe stilul steliştilor, care sunt 200% pregătiţi fizic. Cei de la Steaua ar fi trebuit să se gândeacă să-l ia pe Marica pentru că le-ar fi fost util. Dacă Steaua merge în Liga Campionilor poţi să-l vinzi şi ­ţi-ai recupera banii pe care i-ai dat lui, pentru că vine liber de contract. Poţi chiar să scoţi profit. El este singurul vârf veritabil, cum România nu prea mai are. Poate mai este Rusescu, dar trebuie să confirme şi în Spania, pentru că în România este alt nivel”, a adăugat Matei la Sport Total FM.

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă