13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGreva pamperşilor

Greva pamperşilor

Sute de mame vor protesta în stradă luni, pentru menţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului la 85% din media veniturilor nete pe ultimul an. Ieri circula o nouă variantă: 63,75% din media veniturilor.

Mamele ameninţă că luni, la protestul pe care-l vor organiza la Ministerul Muncii, vor aduce pe post de arme pamperşii folosiţi în cursul acestui weekend. Ele au strâns 21.000 de semnături pentru o petiţie prin care cer menţinerea sistemulu actual de calcul al indemnizaţiei. Altfel, vor da în judecată Executivul.

Ieri circula o nouă variantă de reducere a indemnizaţiilor, mai puţin dură: suma va scădea, faţă de cea de acum, cu 25%, după cum au declarat surse guvernamentale. Adică mamele vor primi 63,75% în loc de 85%, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

„În semn de doliu pentru «înmormântarea» pe care guvernanţii ne-o pregătesc, mămicile vor purta banderole negre” şi vor împărţi „pamperşi pentru conducătorul ţării, ca «mulţumire»”, se arată într-un comunicat al mămicilor. Acestea arată că indemnizaţiile nu sunt o povară pentru bugetul de stat: în martie, suma alocată lor a fost de 190 milioane lei, „mult prea mică în comparaţie cu achiziţiile realizate de instituţiile şi companiile de stat, care s-au ridicat la peste 100 milioane euro pentru maşini, laptopuri şi telefoane”.

Secretarul de stat responsabil cu asistenţa socială, Mariana Nedelcu, a fost demisă, ieri, de ministrul, Muncii Mihai Şeitan, în urma scandalului privind indemnizaţia. Ne-delcu, înlocuită în funcţie de Nicolae Ivăşchescu, a declarat că decizia demiterii sale a fost una politică, fără legătură cu activitatea ei de la minister.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă