14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Comandantul navei moldoveneşti susţine că nu sunt probleme

UPDATE. Comandantul navei moldoveneşti susţine că nu sunt probleme

UPDATE 20:57  Comandantul navei sub pavilion moldovean care a emis semnal de alertă a dat asigurări că nu există probleme, dar cargobotul la bordul căruia s-ar afla sute de imigranţi a schimbat direcţia spre Italia, deşi destinaţia anunţată era Croaţia. Comandantul navei-cargo a transmis Pazei de Coastă elene că situaţia este sub control. Însă nava se îndreaptă spre sudul Italiei, deşi în foaia de parcurs destinaţia era un port croat, scrie Mediafax.

UPDATE 16:07  Paza de Coastă elenă nu confirmă informaţia privind prezenţa persoanelor înarmate la bordul navei din Marea Ionică, afirmă surse citate de ziarul italian La Repubblica.

UPDATE 16:43  Nava-cargo Blue Sky a aparţinut până de curând unui armator din România. "Vasul a fost al unei fime din Constanţa până acum două săptămâni. Atunci a fost vândut unui sirian, din Siria. Nu mai are nicio legătură cu România", a declarat, pentru Mediafax, Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Mihălcioiu a adăugat că nu are cunoştinţă despre prezenţa vreunui cetăţean român în cadrul echipajului. "Nu ştiu să fie români la bord şi nici nu cred să fie".

UPDATE 15:23  Paza de Coastă elenă a trimis două elicoptere militare şi o fregată spre nava-cargo aflată sub pavilion moldovean care se află în Marea Ionică, în apropierea Insulei Corfu. Conform comandantului Pazei de Coastă, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranţi, probabil sirieni, care au emis alerta pentru că ar fi fost abandonaţi de echipaj, informează Mediafax.

UPDATE 14.53  Nava care a emis un semnal de ajutor în largul Greciei, din cauza unor persoane înarmate prezente la bord, este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky, a declarat pentru site-ul prothemanews.com preşedintele Autorităţii portuare din Corfu, Spiros Andriotis, relatează Daily Mail, potrivit Mediafax.

O navă care transportă sute de pasageri în largul Greciei a emis un semnal de ajutor, susținând că la bordul navei se află persoane înarmate, a anunţat Ministerul grec al Marinei, citat de Daily Mail, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse, nava, aflată în prezent în largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri.

Televiziunea de stat din Grecia a precizat că "imigranţi ilegali" sunt implicaţi în situaţia de pe navă, în timp ce alte surse afirmă că toţi cei 700 de pasageri sunt "imigranţi fără documente".

Autorităţile elene au trimis elicoptere ale Forţelor navale pentru a ajuta nava.

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă