20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialGradinite improvizate in spatiile nefolosite din scoli

Gradinite improvizate in spatiile nefolosite din scoli

Aproximativ o mie de copii din municipiul Iasi vor ramane fara locuri in gradinite in urmatorul an scolar, iar solutia de avarie a Primariei este transformarea in spatii provizorii pentru prescolari a salilor de clasa libere din scoli. Potrivit reprezentantilor Primariei iesene, pentru anul scolar 2009-2010 ar fi necesare inca 1.000 de locuri in gradinitele din oras.
"In prezent, exista in municipiu un numar de 8.000 de locuri in gradinite. Ar fi nevoie de peste 9.000. Cele mai mari probleme sunt in cartierele Alexandru cel Bun, Pacurari, Dacia, Mircea cel Batran si in zona centrala", a declarat, sambata, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.
El a afirmat ca a discutat aceasta problema cu reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Iasi, una dintre solutii fiind transformarea salilor de clasa libere din scoli in spatii provizorii pentru gradinite.
"Inspectoratul scolar va face o inventariere a salilor de clasa libere din scoli, iar acolo unde exista posibilitatea ca acestea sa fie amenajate pentru grupe de gradinita se vor face modernizari. Exista deja vreo 200 de noi locuri identificate in cartierele Dacia si Alexandru cel Bun", a afirmat Gheorghe Nichita.
La randul sau, seful ISJ Iasi, Seryl Talpalaru, a spus ca noile spatii din scoli care vor fi transformate in gradinite vor necesita modificari astfel incat elevii din sistemul scolar sa nu fie amestecati cu prescolarii.
"Este o solutie de avarie, dar nu va fi pusa in aplicare pana nu vom avea toate avizele necesare", a precizat seful ISJ Iasi.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă