15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialGoogle sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special

Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special

Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special, care poate fi admirat luni pe pagina principală a versiunii în limba română a motorului de căutare, informează Mediafax.

Noul logo postat de 1 decembrie pe google.ro include în structura sa elemente grafice simbolice din portul popular al românilor, dar şi un clop de paie, pe care este aplicată o bentiţă cu tricolorul românesc.

De asemenea, prin intermediul unui buton special, internauţii pot să trimită logoul care marchează Ziua Naţională a României spre a fi postat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter, dar şi prin e-mail.

Unirea Ardealului cu Regatul României a fost proclamată pe 1 decembrie 1918 de Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Data de 1 decembrie a devenit Ziua Naţională a României, denumită şi Ziua Unirii, şi celebrează acest eveniment.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.

Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

În galeria logourilor dedicate României s-au numărat, printre alţii, Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul şi, în ultimii ani, Ziua Naţională a României.

Cele mai citite

Nicușor Dan în enciclopedia LaRuși

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, demonstrează din nou că orice naște din familia de AUR a clanului George Simion, tot...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă