13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialGoogle intra pe piaţa energiei eoliene

Google intra pe piaţa energiei eoliene

Google va investi într-o infrastructură de captare şi transmisie a energiei eoliene de-a lungul coastei Atlanticului. Proiectul, în valoare de cinci miliarde de dolari, ar putea transforma harta electrică a regiunii, potrivit The New York Times.

Google şi Good Energies, o firmă specializată în energie regenerabilă, au contribuit cu câte 37,5% din valoarea proiectului. Investiţia iniţială se ridică la 200 de milioane de dolari, potrivit preşedintelui Trans-Elect, Robert L. Mitchell, compania de transmisiuni care a propus fuziunea. Construcţia este programată pentru anul 2013 şi va fi finalizată, cel mai devreme, în 2021.

“Este cel mai interesant proiect pe care l-am văzut vreodată”, a spus Jon Wellinghoff, director al Comisiei federale de control a energiei, care supervizează trasmisia interstatală de electricitate.

Coloana de susţinere a sistemului, cu o lungime de 560 de kilometri şi o capacitate de 6000 de megawatti, echivalentul producţiei a cinci reactoare nucleare, va funcţiona în tranşee pe fundul mării, la 15-20 de mile marine de ţărm, din New Jersey, în nord, până în Norfolk. Deşi există deja cabluri electrice subacvatice de-a lungul coastei, nu s-a colectat niciodată energia produsă de generatoarele de pe traseu.

“Proiectul este o şansă de a intra în această industrie şi de a oferi statelor din regiunea de mijloc a Atlanticului o cale de a-şi îndeplini obiectivele de energie regenerabilă”, a spus Richard L. Needham, directorul departamentului de ecologie de la Google.

Vestea implicării Google în proiectul energiei eoliene vine la câteva zile după ce reprezentanţii companiei au recunoscut că au dezvoltat un proiect al unor maşini ce se pot conduce singure, folosind programe de inteligenţă artificială, dovedind încă o dată că ambiţiile Google se întind mult peste afacerea motorului de căutare online.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă