14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle îl omagiază astăzi pe compozitorul român George Enescu

Google îl omagiază astăzi pe compozitorul român George Enescu

Google şi-a modificat, astăzi, logoul, ca să-l omagieze pe George Enescu, la împlinirea a 130 de ani de la naşterea celebrului compozitor român, relatează Mediafax.

George Enescu este o figură emblematică pentru cultura muzicală românească şi unul dintre cele mai importante nume din galeria internaţională a marilor compozitori şi interpreţi ai secolului al XX-lea.

Noul logo al Google îl prezintă pe compozitorul român în timp ce cântă la vioară. Totodată, în noul logo, peste cuvântul “Google” apare un portativ cu note muzicale.

Motorul de căutare Google alege rar să omagieze o personalitate din România, modificându-şi logoul în acest sens. Anul acesta, Google l-a mai omagiat pe sculptorul român Constantin Brâncuşi. Astfel, în 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, noul logo fiind alcătuit din imagini ale unor lucrări realizate de celebrul sculptor, printre care “Domnişoara Pogany” şi “Sărutul”.

George Enescu (născut pe 19 august 1881, la Liveni, Botoşani – decedat pe 4 mai 1955, la Paris) este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni români. Personalitatea sa artistică s-a manifestat în multiple ipostaze: compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor.

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă