11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGiurgea nu-l mai recunoaşte lider pe Poruţiu

Giurgea nu-l mai recunoaşte lider pe Poruţiu

Liderul consilierilor judeţeni PD-L din Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, Mihai Poruţiu, este pe punctul să îşi piardă total încrederea colegilor după ce anul trecut a demisionat din funcţiile de conducere din partid. Marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a forului administrativ judeţean, consilierul PD-L Teodor Giurgea, care este şi şeful Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, l-a acuzat pe Mihai Poruţiu că “pune tălpi” activităţii democrat-liberalilor şi îi tratează de sus, lucru inacceptabil în condiţiile în care, spune Giurgea, consilierii PD-L ar trebui să vorbească pe aceeaşi limbă şi să susţină aceleaşi proiecte în forul judeţean.

Revoltă publică

“Începând de astăzi nu îl mai consider lider de grup pe Poruţiu şi o să cer conducerii politice schimbarea lui”, a spus chiar în plenul şedinţei CJ Mureş Teodor Giurgea, după ce liderul consilierilor PD-L Mureş i-a luat în râs un discurs anterior, iar la finalul şedinţei l-a sfidat şi a părăsit sala de consiliu. “Aţi văzut, în timp ce eu vorbeam s-a întors cu spatele, iar spre final chiar a părăsit sala. Asta nu este atitudine demnă pentru un lider al aleşilor judeţeni”, a completat după şedinţa CJ Mureş Teodor Giurgea, care afirmă totodată că nu este normal ca grupul consilierilor judeţeni PDL să fie condus de un personaj care a renunţat la toate funcţiile de conducere din partid şi care împroaşcă cu noroi prin presă colegii de partid.

Reacţie seacă

Reacţia lui Mihai Poruţiu a fost una cât se poate de seacă. “N-am ce comenta iniţiative care vin de la oameni care pentru mine nu reprezintă mare lucru din punct de vedere politic”, a spus Poruţiu, care a mai adăugat că aşteaptă decizia conducerii PD-L Mureş fără a face alte comentarii.

Contactat de “România Liberă”, preşedintele PD-L Mureş Dorin Florea s-a arătat surprins de disputa din CJ Mureş. “Acum aflu de la dumneavoastră şi mă întreb de ce îşi spală rufele în public”, a spus Dorin Florea, care a adăugat că încă nu a primit din partea lui Teodor Giurgea solicitarea de a-l schimba pe Poruţiu. “Sper că domnul Giurgea are argumente solide pentru această cerere. O să îi chem pe amândoi la mine să aflu ce s-a întâmplat şi vom lua o decizie în consecinţă”, a mai completat Dorin Florea.

La rândul său, consilierul judeţean Vasile Filimon, care ocupă şi postul de secretar general adjunct al PDL-Mureş, spune că decizia în urma disputei de marţi trebuie luată în interiorul partidului. “Este solicitarea domnului Giurgea, iar Biroul Permanent Judeţean va decide probabil dacă o va aproba sau nu”, a spus Filimon, care s-a aflat şi el în conflict deschis cu Mihai Poruţiu în urmă cu câteva luni, când acesta din urmă a contestat desemnarea lui Filimon drept candidat al PDL pentru unul din cele două posturi de vicepreşedinte al CJ Mureş. Surse din PDL Mureş spun, de fapt, că şi disensiunile dintre Giurgea şi Poruţiu ar avea rădăcinile tot în acel moment când şeful Direcţiei Apelor ar fi afirmat că liderul grupului consilierilor judeţeni PDL nu ar avea calitatea morală de a candida pentru poziţia de vicepreşedinte al CJ Mureş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă