26.5 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialGigi Becali: Vreau să mai ridic o mănăstire aici la Prislop

Gigi Becali: Vreau să mai ridic o mănăstire aici la Prislop

Peste 10.000 de pelerini au participat la hramul Mănăstirii Prislop, unde cozile la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii au depăşit un kilometru, printre cei prezenți numărându-se și Gigi Becali care a spus că va finanța construcția unei biserici în curtea mănăstirii, informează Mediafax.

Pelerinii au ajuns la Mănăstirea Prislop, unde un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza a oficiat slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea Sfântului Ioan Evanghelistul, hramul lăcașului de cult. În timpul slujbei, la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii s-au format cozi de peste un kilometru, câteva mii de persoane așteptând să se roage la „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Nadia Câmpean a venit din Timișoara împreună cu fiul de opt ani și cu soțul său pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. Ea spune că a așteptat la coadă și s-a închinat împreună cu copilul, care a pus și un ghiveci cu flori la mormânt. “Ne-am rugat pentru sănătate, pentru familie, pentru copil”, a spus femeia Jandarmii care au asigurat paza mănăstirii au declarat că peste 10.000 de persoane au fost prezente la hramul mănăstirii. “Atmosfera a fost una de liniște.

Chiar dacă au fost mulți pelerini, nu s-au înregistrat incidente. Oamenii au așteptat să le vină rândul, nu s-au înghesuit, s-au rugat în liniște”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, Zamfir Guran. Cu prilejul hramului Mănăstirii Prislop a fost pusă piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici în curtea lăcașului de cult, una mai mare în care să încapă peste 700 de persoane.

Prezent la eveniment, Gheorghe Becali a anunțat că el va ridica biserica. “În fața lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică. În urmă cu două săptămâni când am sunat la mănăstire maica stareță mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareță mi-a spus că nu crede că este o coincidență, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Isus Hristos aici în locul acesta sfânt”, a spus Becali.

Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era ieromonah acolo. Lăcașul de cult va fi construit în doi ani și va purta hramul Sfântului Ștefan cel Nou, sărbătorit în 28 noiembrie, chiar în ziua în care a trecut în neființă părintele Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul sărbătorit pe 8 mai, de ziua Sfântului Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de „Ziua Crucii”.

Cele mai citite

În cazul unui dezastru la centrala de la Zaporojie, țările puternic afectate ar fi Republica Moldova și România

Din orașul Zaporojie, aflat în sudul Ucrainei, până la București sunt, în linie dreaptă, mai puțin de 800 de kilometri, deci cam tot atâți...
00:01:47

Pelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este fermă și spune că nu va permite Chinei să izoleze Taiwanul. Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi,...

Gazele s-au scumpit cu peste 70%. Statistică

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă