6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGigacaloria s-a putea scumpi la iarnă cu 6 procente, crede Oprescu

Gigacaloria s-a putea scumpi la iarnă cu 6 procente, crede Oprescu

Bucureştenii vor trebui să plătească la iarnă mai mult pentru o gigacalorie, în conformitate cu un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică propus de municipalitate, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Agerpres.

Creşterea este de la 119 lei fără TVA, la 137 lei. Este un indice de suportabilitate calculat la nivelul populaţiei de 5,8%.”, a precizat Oprescu.

Primarul general s-a pronunţat şi pentru plata liniară a facturilor bucureştenilor pe întreg parcursul anului, plată care va uşura sumele ce urmează a fi achitate în lunile de iarnă.

“Deocamdată, această sumă va fi plătită de toată lumea, pentru că am făcut o serie de cereri către fisc pentru a-i decela pe cei care au venituri mai mari şi care pot să plătească 320 lei gigacaloria”, a subliniat edilul şef.

Primarul general a spus că, în primul rând, municipalitatea se va îndrepta către segmentul de bucureşteni care chiar au nevoie de această subvenţie. “Este anormal ca unul care are un salariu sau indemnizaţie de conducere mai mare de 2.500 de lei să plătească la fel ca unul care are venituri mai mici”, a subliniat Oprescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă