12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialGhimpu: Nu am discutat niciodată cu Băsescu despre unirea R. Moldova cu...

Ghimpu: Nu am discutat niciodată cu Băsescu despre unirea R. Moldova cu România

Preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu a discutat niciodată cu Traian Băsescu despre unirea Republicii Moldova cu România.

“Va spun cu mâna pe inimă: nu am discutat niciodată cu Traian Băsescu despre unirea Republicii Moldova cu România.” În timp ce a făcut această declaraţie, Ghimpu a ţinut în mod simbolic mâna în zona inimii, notează Unimedia.md citată de ziare.com.

“Eu multe pot să vreau… chiar şi azi seară, dar trebuie să ţinem cont de realităţi”, a adăugat Ghimpu.

Ulterior, preşedintele interimar a adresat un mesaj în rusă vorbitorilor de limbă rusă din R. Moldova: “Voi sunteţi foarte inteligenţi, urmaşi ai lui Lermontov, Puşkin, Dostoievski… va invit să nu ţineţi cont de manipulările comuniştilor, deoarece în apele tulburi vor câştiga peştii cei mari, comuniştii”.

Partidul Comuniştilor l-a acuzat în repetate rânduri pe Ghimpu că şi-ar dori lichidarea R. Moldova ca stat, pentru unirea cu România.

Pe de altă parte, Mihai Ghimpu a declarat, vineri seară, că deja este fixată o dată pentru alegerile parlamentare, această fiind 28 noiembrie, anunţa Info-prim.md.

“Cum primim avizul Curţii Constituţionale anunţ data alegerilor. Dar am deja o dată fixată şi, dacă avizul vine pe 21 septembrie, eu voi emite decretul pe 26 sau 27 septembrie şi alegerile se vor desfăşura pe 28 noiembrie”, a declarat Mihai Ghimpu.

Anterior liderii AIE au anunţat că alegerile ar putea să aibă loc la 21 noiembrie.

Cele mai citite

Regele Charles a vizitat marți un centru de tratare a cancerului

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit revine la îndatoririle publice pentru prima dată după ce a fost diagnosticat cu cancer. El urmează să...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă