25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGheorghe Dragomir: „Nimeni nu poate fi mândru de activitatea de parlamentar"

Gheorghe Dragomir: „Nimeni nu poate fi mândru de activitatea de parlamentar”

Nemulţumit atât de modul în care s-a desfăşurat propriul mandat de parlamentar, dar mai ales de faptul că nu a reuşit să-şi onoreze promisiunea electorală privind înfiinţarea unui spital la Năvodari: aşa arată bilanţul activităţii din ultimii doi ani şi jumătate al deputatului liberal Gheorghe Dragomir.

Cum vi se pare acest mandat de parlamentar?

Gheorghe Dragomir: Un mandat în care am asistat zi de zi la abuzurile puterii, un mandat în care n-am putut să ne facem treaba de parlamentar, să ne promovăm legile aşa cum şi-a dorit electoratul pentru că avem un partid care până nu demult înjura de mama focului şi critica PSD-ul că-i partid-stat, iar acum, de fapt, vedem amplificată această activitate, care nu se numeşte politică, plină de abuzuri şi care ne dezgustă pentru că am mers pe acelaşi drum cu un partid care-şi dorea acelaşi lucru, declara acelaşi lucru, că nu ştiu dacă şi-l dorea, trebuia să-l şi împlinească. Un mandat în care, din păcate, Parlamentul a fost aruncat în derizoriu.

Dar de activitatea dumneavoastră ca liberal, în acest mandat, sunteţi mulţumit?
G.D.:
Şi despre mine e aceeaşi poveste, pentru că degeaba am avut proiecte, degeaba m-am dus să propun să înfiinţăm un centru de sănătate la Năvodari unde era mare nevoie şi în colegiul în care sunt şi din care fac parte, şi nu numai, că nu s-a înfiinţat acolo, dar s-au mai desfiinţat şi alte spitale şi am văzut câte probleme au creat cei care sunt la guvernare. Nici o şansă să vii cu o iniţiativă şi care să şi iasă, pentru că, dacă eşti din Opoziţie, indiferent cât de bună ar fi propunerea, răspunsul este „nu!”. De fapt, nici parlamentarii puterii nu au avut vreo şansă să-şi promoveze legile pentru că dictează un singur om şi un premier care-l execută. Şi, de multe ori, vin prin asumare de răspundere, iar noi, ceilalţi, cu greu mai strecurăm pe ici, pe colo câte un amendament.

Care a fost cea mai mare realizare, până acum, a acestui mandat?
G.D.:
Din păcate, doar o singură moţiune de cenzură ne-a ieşit. Eu sper să mai am una. Cea mai mare realizare va fi când Boc va pleca acasă. Şi va pleca pentru totdeauna şi vom promova un Guvern şi-atunci, probabil, şi legile de care are nevoie, pentru că aşa nu putem. Nimeni nu se poate lăuda că a venit în acest mandat şi într-adevăr să poată fi mândru de activitatea de parlamentar şi de marile realizări. Nu sunt, sunt minore.

Dar o realizare de suflet tot trebuie să aveţi…
G.D.:
Nu. Deci, chiar nu. Nu, nu pot să spun că sunt mulţumit. În activitatea sa, parlamentarul trebuie să aibă mult mai multe realizări decât micile intervenţii ici-colo sau câteva amendamente… nu. Proiectul referitor la oraşul Năvodari şi, sigur, generalizându-l pentru tot ce înseamnă activităţi pe coasta litoralului… e singurul proiect de lege care ne-a ieşit. Nu se mai poate repeta acest lucru, să mai vedem centre de depozitare a deşeurilor industriale în apropierea litoralului. Dar este mult prea puţin faţă de ce mi-am dorit şi ce se aşteaptă de la noi.

Iar proiectul pe care l-aţi fi vrut în mod special şi nu l-aţi realizat până acum este cel referitor la înfiinţarea unui spital la Năvodari?
G.D.:
Referitor la colegiul meu, da. Mi-aş fi dorit pentru că era o promisiune electorală. Şi bineînţeles că îmi doresc şi fac tot posibilul să mă ţin de cuvânt. N-ai cu cine acum, e clar! Poate în mandatul viitor. Sau, mă rog, finalul de mandat dacă se schimbă şi vom avea majoritate în Parlament. Dar mi-aş fi dorit să fi promovat acele legi de susţinere a economiei, partea de buget-finanţe, unde puteam să avem intervenţii cu legislaţia pe care noi doream s-o promovăm, care să vină în sprijinul societăţilor comerciale, microîntreprinderilor, IMM-urilor, pentru a da posibilitatea economiei româneşti să evolueze. Că de aici ar fi venit şi suportul dezvoltării şi al trecerii peste această criză care ne chinuie pe toţi. Asta ar fi fost cel mai important. Chiar dacă nu veneam să nominalizez concret o localitate, o zonă, un obiectiv, asta ar fi fost cel mai important. Că, dacă economia va funcţiona, automat şi restul va avea din ce. 

2011/06/13//185541-tabel.jpg

Cele mai citite

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...

Clasamentul WTA actualizat. Câte jucătoare are România în top 100 + Ce loc ocupă Simona Halep

Poloneza Iga Swiatek continuă să conducă detașat în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis dat publicității luni de WTA, în care România are...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...
Ultima oră
Pe aceeași temă