27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialGermania ia în calcul reintroducerea controalelor pe aeroporturi şi pentru cetăţenii din...

Germania ia în calcul reintroducerea controalelor pe aeroporturi şi pentru cetăţenii din Spaţiul Schengen

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, a declarat că autorităţile din ţara sa iau în calcul posibilitatea reintroducerii controalelor actelor de identitate pentru pasagerii zborurilor în Spaţiul Schengen, informează Bild, preluat de Mediafax.

Însă Poliţia germană a comunicat că nu are suficienţi agenţi pentru această eventuală sarcină suplimentară. „Poliţia federală germană nu poate verifica în mod permanent pasagerii curselor aeriene din Spaţiul Schengen„, a declarat Sven Hueber, un reprezentant al Sindicatului poliţiei germane. „Pur şi simplu, nu avem suficienţi angajaţi„, a explicat Hueber, subliniind că este sarcina companiilor aeriene să cunoască identitatea fiecărui pasager. Dacă o companie aeriană nu poate garanta identitatea unui pasager, nu are dreptul să îl îmbarce„, a subliniat Hueber.

Thomas de Maiziere, a evocat posibilitatea reintroducerii controalelor actelor de identitate pentru pasagerii curselor aeriene efectuate în interioriul Spaţiului Schengen, după prăbuşirea avionului companiei Germanwings, care zbura între Spania şi Germania, incident soldat cu 150 de morţi. În prima fază, autorităţile germane nu au ştiut cu exactitate cine se afla la bordul avionului prăbuşit în Alpii francezi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă