26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialGelu Visan, deputatul "Don Juan"

Gelu Visan, deputatul “Don Juan”

Deputatul PDL Gelu Visan este un tip cu succes la femei. Un love story de acum 16 ani i-a schimbat insa radical viata: in 1993, pe cand era pedagog la Liceul "Traian Vuia" din Craiova, Gelu a fost acuzat de eleva Daniela dintr-a X-a H ca a batut-o si a intretinut relatii sexuale cu ea. Incidentul nu a ajuns la politie, dar la scurt timp Visan a iesit din invatamant.

Gelu Visan este proaspat deputat PDL de Dolj si mana dreapta a senatorului Radu Berceanu. La inceputul anilor ‘90, el era pedagog la caminul Liceului "Traian Vuia" din Craiova, acolo unde viitorul sau sef de partid, Radu Berceanu, a fost profesor de aeronautica in perioada 1980-1989. Asadar, in cursul anului ‘93, tanarul de 27 de ani avea succes la fete si aspiratii inalte. Unul dintre love story-urile lui Gelu nu a mers insa prea bine, eleva B.D. dintr-a X-a H acuzandu-l ca a batut-o si a violat-o. Intreaga poveste a fost consemnata intr-un proces-verbal al Consiliului de Administratie din care nu lipsesc referirile la chefurile pana in zori, bataile cu coada maturii si multe altele.

La punctul 2 de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie din 4 mai 1993, directorul de atunci al liceului, Constantin Gheorghe, a ridicat problema disciplinara a pedagogului Visan, "care a avut discutii cu o eleva, chiar discutii aprinse, a batut-o". Profesorii au dat citire declaratiei elevei B.D., "prin care arata cum s-a intamplat timp destul de indelungat, chiar si relatii intime", apoi au propus audierea elevei si a pedagogului. Potrivit procesului-verbal, eleva "arata ca a fost la pedagog acasa, arata unde sta, a fost batuta cu coada de la matura in camin" pentru ca a pus pasta de dinti pe usa de la camera lui Gelu. Intrebata de ce a ascuns timp indelungat relatia cu Visan, eleva a raspuns ca "ii este frica de domnul pedagog si vrea sa plece de la aceasta scoala. Este incredintata ca dansul cunoaste multi golani si o va bate".

 

Toti cei sase profesori consemnati in procesul-verbal l-au considerat pe Visan "vinovat" si l-au atentionat "sa nu se ia de eleva sau sa ia alte masuri impotriva ei". La scurt timp, pedagogul a iesit din invatamant, iar eleva a fost mutata de parinti la alt liceu. La 16 ani de la acest incident, Visan a ajuns deputat. El afirma despre aceasta poveste ca "e o facatura" si sustine ca nu-si aminteste sa fi ajuns in fata Consiliului de Administratie. "Am fost pedagog timp de cinci ani si nu am fost chemat in fata vreunui consiliu. Puteau sa fie tot felul de povesti in vremea aia. Raspundeam de internatul de fete, unde au stat in acei ani mii de eleve. Cum credeti ca as fi putut sa fac asa ceva in anul in care m-am casatorit si dupa ce statusem o perioada lunga in spital?", a spus actualul deputat. Tatal elevei, intrebat de presa despre incidentul de acum 16 ani, a spus: "Visan a pus ochii pe ea, ca era cea mai frumoasa. A mintit-o, a atras-o la el acasa si a batjocorit-o".

Directorul de acum al Grupului scolar "Traian Vuia", Gheorghe Popa, spune ca isi aduce aminte de incidentul in care a fost implicat pedagogul Visan, ca si alti profesori care activau pe atunci in unitatea de invatamant: "Imi amintesc ca la vremea respectiva a fost un incident prin care pedagogul a fost in discutie. Nu stiu cat de serioasa este povestea de nu s-a ajuns mai departe. Va dati seama ca erau acuzatii destul de grave. Eleva era minora si interna, iar cu parintii nu stiu daca se putea intelege, ca nu locuiau in oras. Chiar ne-am adus aminte, dupa atatia ani, de acest incident, eu si cativa dintre profesorii care erau la acea vreme in liceu, pentru ca s-a mai auzit de aceasta poveste anul trecut. Ce a decis Consiliul de Administratie la acea data chiar nu stiu, pentru ca nu faceam parte din el".

Cele mai citite

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă