21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Gazprom a redus exporturile de gaze către România, fără o...

VIDEO. UPDATE. Gazprom a redus exporturile de gaze către România, fără o informare oficială. Ministrul Energiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare

UPDATE.  Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că independenţa energetică a României "este lucrul cel mai important", fiind necesar "să nu mai depindem de Gazprom", şi a afirmat că trebuie exploatate "toate gazele pe care le avem, atât în Marea Neagră, cât și pe teritoriul României", potrivit Mediafax.

UPDATE. Ministrul Energiei a declarat, vineri că nu există niciun motiv de îngrijorare privind o eventuală întreruperii a alimentării cu gaz. Ministrul  Nicolescu susține că țara noastră produce de două ori mai mult gaz decât consumăm.

„S-au desprins două concluzii: aceea că nu există niciun risc ca populația României să fie afectată de vreo întrerupere de furnizare cu gaz natural în această iarnă, iar a doua – că nu se impune nicio măsură suplimentară pentru aprovizionarea populației”, a spus Nicolescu. 

El a adăugat că România consumă anual 16 milioane de metri cubi de gaz, iar producția internă este de circa 31 de milioane cubi, importurile reprezentând doar 0,2 milioane de metri cubi. 

Ministrul a mai precizat că urmează să informeze Comisia Europeană cu privire la acest lucru și în scris, după informarea verbală. 

—-

Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, informează Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/050f3b88c9ee447795cf9a42d0463038/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

"Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

El a adăugat că a convocat o şedinţă de analiză la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz şi cu producătorii de gaze OMV Petrom şi Romgaz Mediaş.

Potrivit ministrului, producţia de gaze zilnică a României este în această perioadă de 30 milioane metri cubi, în timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

"Am cerut Transgaz să solicite explicaţii de la Gazprom", a mai spus Nicolescu.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

Cele mai citite

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă